Nizozemska šokirala Englesku na Wembleyu

Foto: Screenshot

U PRIJATELJSKOJ utakmici odigranoj na Wembleyu Nizozemska je s 2:1 pobijedila Englesku.

Nije to bila dobra utakmica. Oba izbornika, i Hodgson i Blind u susret su krenuli s poprilično šarenim momčadima. Posebno su Englezi odmarali dobar dio momčadi koji je prije nekoliko dana u sjajnoj partiji skinuo skalp prvacima svijeta Njemačkoj na njihovom terenu.
 
Neuigranost obje momčadi bila je glavni krivac što smo, posebno u prvom dijelu, gledali poprilično negledljiv susret. Gotovo pa je nemoguće izdvojiti neku konkretniju situaciju pred vratima Forstera i Zoeta. I kad se očekivalo da će poluvrijeme proći bez ičega vrijednog spomena, dogodio se gol.
 

Bila je to zaista sjajna akcija Engleza. Akcija je krenula s lijeve strane, Sturridge je sjajno preskočio loptu i tako je iz igre izbacio dvojicu Nizozemaca, Lallana je fantastično proigrao Walkera, koji dodaje do Vardyja. Bila je to prava malonogometna akcija koju je efektno završio najbolji igrač vodeće momčadi Premiershipa.
 
U nastavku Nizozemci odmah postižu gol, a precizan s bijele točke bio je Janssen. Englezi su se trudili, bili su bolja momčad, no bez završnice. Jalovost engleskih napada kaznili su Nizozemci preko Narsingha u 80. minuti.
 
Bila je to slična akcija kao kod engleskog gola, no ostaje visjeti u zraku je li se Veltman poslužio rukama prije nego li je sjajno uposlio strijelca Narsingha. Englezi su se bunili, no uzalud.
 

 

Pročitajte više