Nizozemski golman oglasio se nakon strašne ozljede: Vidimo se uskoro

Foto: EPA

GOLMAN nizozemskog Waalwijka Etienne Vaessen (28) dobro se oporavlja nakon što je pretrpio tešku ozljedu u utakmici protiv Ajaxa u subotu navečer. Podsjetimo, susret 7. kola Eredivisie između Waalwijka i Ajaxa prekinut je u 85. minuti pri rezultatu 2:3 nakon stravičnih scena. Vaessen je ostao nepomično ležati nakon jednog sudara s igračem Ajaxa Brianom Brobbeyjem koji je pokušao doći do lopte prije njega. Brobbey ga je nenamjerno udario nogom u glavu.

Suigrači su odmah sugerirali klupi da nešto nije u redu te su liječnici dotrčali do Vaessena koji je ležao na travnjaku bez svijesti. Golmana su oživljavali na terenu, a igrači obje momčadi su plakali te bili u potpunom šoku. Waalwijk je tijekom noći javio da je golman pri svijesti te da je u bolnici prošao seriju pretraga, a nedugo zatim stigla je vijest i da mu je stanje stabilno.

"Hvala medicinskom osoblju oba kluba"

Vaessen se sada putem službene klupske stranice obratio javnosti: "Dragi članovi, kolege i navijači Waalwijka, prije svega bih želio zahvaliti medicinskom osoblju u Ajaxu i osoblju hitne pomoći na brzom i ispravnom postupanju. Razumijem da izrazi podrške stižu sa svih strana. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji suosjećaju sa mnom i mojom obitelji. Iznimno cijenimo podršku.

Jutros sam imao kratak videopoziv sa svojim suigračima, osobljem i svima koji su uključeni u Waalwijk. Bilo je jako lijepo opet sve vidjeti. Prvo razdoblje mog oporavka sastoji se od odmora. Zbog toga neću moći odgovoriti na sve poruke u idućem razdoblju. Za sada je važno da se fokusiramo na utakmicu protiv Almere Cityja sljedeće subote. Kao članovi Waalwijka pružimo momčadi veliku podršku. Imam puno povjerenje u svoje suigrače, oni će se sljedeće subote boriti za pobjedu! Vidimo se uskoro!"

Pročitajte više