Njemačka bez Ballacka u finalu Eura

NJEMAČKI izbornik Joachim Loew dva dana je na treninzima bez Michaela Ballacka i primoran je složiti momčad za finale bez svog kapetana.

Kroz petak i subotu Ballack zbog ozljede lista noge nije obavio niti jedan trening, te je u nedjelju ujutro postojala veća mogućnost da igrač Chelseaja ne zaigra finale, nego li da bude spreman za Španjolsku.

Ovaj 31-godišnjak je cijelu subotu boravio na terapijama kako bi se hitno oporavio od bolova, no nitko iz njemačke reprezentacije nije spreman garantirati njegovo igranje u finalu.

Loew je već složio momčad s Timom Borowskim od prve minute, a Ballackova nesreća bi se s neigranjem popela na drugi veliki finale koji propušta. Zbog žutih kartona nije mogao igrati finale SP 2002. godine protiv Brazila.

Kaiser: Teško ćemo bez Ballacka

Ikona njemačkog i svjetskog nogometa, neuništivi Franz Beckenbauer, smatra kako će Nijemcima biti iznimno teško pobijediti Španjolsku u finalu Eura. Sudeći prema posljednjem nastupu Španjolci igraju najljepši nogomet na svijetu, pa ne čudi kako Kaiser ima samo riječi pohvale za momčad Luisa Aragonesa.

"Igrom u drugom poluvremenu protiv Rusije Španjolska bi bila svladala bilo koga na svijetu", rekao je Kurieru Franz Beckenbauer te dodao:

"Ta je igra bila najbolja koju sam vidio u zadnjih deset godina. Ponovi li takvu tehničku izvedbu, pobijedit će i u finalu. Opet, ako Njemačka odigra slično kao protiv Portugala, i ona ima dobrih izgleda za pobjedu na Euru", nastavio je, prionuvši na analizu igre sastava Luisa Aragonesa.

"Očito je da su španjolski igrači fleksibilniji što se tehnike tiče te da su u tome vjerojatno bolji od Njemačke. S druge strane, ne znam jesu li Nijemci možda psihički jači od Španjolaca."

Kaiser Franz misli da bi momčadi njegove države prevagu mogao donijeti Michael Ballack, pod uvjetom da uopće zaigra, s obzirom da je ozlijeđen. O organizaciji se također izrazio u superlativima.

"Domaćini, Austrija i Švicarska, napravili su sjajan posao, jer prijateljstvo i gostoljubivost nisu mogli biti bolji. U finalu se susreću dvije zemlje značajne nogometne tradicije i to je velik uspjeh. Očekujem uzbudljiv finale s lijepom igrom i mnogo golova, a ako dođe do produžetaka i jedanaesteraca, Nijemci imaju bolje živce."

R.J./Totalsport
Foto: AFP
 

Pročitajte više