Njemački izbornik dobio otkaz, mijenja ga legenda

Foto: EPA

HANSI FLICK nije više izbornik Njemačke, objavio je njemački nogometni savez na svojoj stranici. Odlaze i njegovi pomoćnici Marcus Sorg i Danny Röhl. Flick je Njemačku preuzeo u kolovozu 2021. godine nakon dugogodišnjeg staža Joachima Löwa. Njegovu smjenu inicirao je predsjednik saveza Bernd Neuendorf.

Vodio je 25 utakmica i ostvario 12 pobjeda, 7 remija i 6 poraza, uz gol-razliku 60:30. Vodio je Njemačku i na Svjetskom prvenstvu te ispao u skupini. U subotu navečer izgubio je od Japana 4:1 u prijateljskoj utakmici u Wolfsburgu i ta je utakmica bila presudna za njegov otkaz.

"Ovo mi je bila najteža odluka u karijeri"

"Njemačka reprezentacija treba osvježenje nakon nedavnih loših rezultata. Kako idemo prema Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta, trebaju nam samopouzdanje i optimizam u državi po pitanju naše momčadi. Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, zbilja poštujem Hansija Flicka na profesionalnoj i osobnoj razini. No rezultati su ipak najbitniji za naš savez", rekao je Neuendorf.

Reprezentaciju će preuzeti Rudi Völler te njegovi pomoćnici Hannes Wolf i Sandro Wagner u utakmici protiv Francuske u Dortmundu ovog utorka. Njemački savez priopćio je da će objaviti tko će zamijeniti Flicka što je prije moguće.

Rudi Völler je jedan od najboljih napadača u povijesti njemačke reprezentacije. Vodio je kao igrač Njemačku do zlata na Svjetskom prvenstvu 1990. godine. Ima iza sebe i uspješnu trenersku karijeru, u kojoj je, između ostalog, vodio njemačku reprezentaciju do finala Svjetskog prvenstva 2002. godine. Tad je izgubio od Brazila i osvojio srebrnu medalju.

Pročitajte više