Njemački izbornik nakon Basela: Ispunili smo obećanje

IZBORNIK njemačke reprezentacije Jochim Löw i kapetan Michael Ballack nisu zapali u euforiju usprkos pobjede ''Elfa'' sa 4:0 u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske u Baselu.

Njemačka reprezentacija pretrpjela je mnogobrojne kritike nakon utakmice u Beču protiv Austrije, usprkos pobjedi 3:0. Naime, Austrijanci su u toj utakmici dobar dio susreta bili daleko bolja momčad. Uoči susreta protiv Švicarske, Löw je obećao puno bolje izdanje Nijemaca, što se i obistinilo u Baselu. Tu činjenicu izbornik je apostrofirao nakon utakmice:

"Protiv Austrije smo bili loši. Neminovno je bilo da večeras odigramo bolju utakmicu, kao što sam i obećao navijačima. Dobro smo zatvorili Švicarce, stajali smo blizu njih te smo bili daleko pokretljiviji i angažiraniji nego protiv Austrije."

Na pitanje je li  vratar Jens Lehmann učvrstio svoju poziciju, odgovorio je:

"Nisam još definitivno odlučio, ali sigurno da je ova utakmica pomogla Jensu u njegovim izgledima za status prvog vratara na Euru."

Prokomentirao je i ulogu Lukasa Podolskog:

"Lukas ostavlja vrlo dobar dojam na treninzima. Svaki puta kada uđe kao osvježenje s klupe, poboljša našu igru."

Kapetan Michael Ballack i prije utakmice je poslao upozorenje momčadi da konačno zaboravi na Svjetsko prvenstvo i život na lovorikama uspjeha kojeg je Njemačka ostvarila osvajanjem trećeg mjesta.

"Pred Elfom su novi izazovi i ciljevi", govorio je Ballack.

Nakon dvoboja sa Švicarskom bio je prilično zadovoljan:

"Bili smo puno agresivniji od Švicarske, nismo im dopustili da razviju svoju igru. S druge strane, mi smo njegovali stil igre u kojoj je uvijek netko bio slobodan. Sve u svemu, mislim da smo vrlo dobro odigrali."

Švicarski izbornik Kobi Kuhn bio je očekivano rezigniran:

"Njemačka je apsolutno u svim segmentima igre bila bolja. Mislim da smo im i mi dosta pomogli svojim pogreškama, kako vratara kod prvog pogotka, tako i veznog reda, zbog olako izgubljenih lopti, prilikom drugog i trećeg gola. Njemačka će s ovakvim izdanjima biti vrlo opasna i teško pobjediva na Euru."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više