Njemački mediji: Mi plačemo s vama

CIJELA Njemačka se u srijedu probudila sa mamurlukom, ali ne od slavlja, već saznanja da njihova reprezentacija neće igrati u finalu Svjetskog prvenstva.

"Mi plačemo s vama", naslov je u dnevniku Bildu, koji utjehu nalazi u činjenici da prije početka prvenstva nitko Njemačku nije vidio u polufinalu. Klinsmannovi momci su se borili kao prvaci i to je jedino važno, jer je Italija pokazala da je bolja momčad.

Pod naslovom "Tužan kraj ogromnog partya" Die Welt kaže da iako Njemačka nije u finalu, svakako je na ovom prvenstvu zaslužila poštovanje i ugled. Nakon tri tjedna euforije normalno je da slijedi razočaranje, no sutra ćemo se sjetiti da smo prije mjesec dana govorili - samo da nas ne osramote.

Mediji donose i policijsko izviješće u kojem stoji da se unatoč ogromnom razočaranju širom Njemačke dogodilo tek nekoliko manjih remećenja javnog reda i mira. Od ukupno 45 privedenih desetak ih je uhvaćeno sa drogom, većina zbog pijanstva, dok su trojica mladića u Berlinu uhićena jer su pozdravljali nacističkim pozdravom, što je kažnjivo u Njemačkoj.

Najteži izgred dogodio se u berlinskom predgrađu Zehlendorf, kada su navijači napali vozača autobusa, inače Talijana, zbog čega je došlo do težeg sudara. Navodi se da su gnjevni navijači u Berlinu na stanici podzemne željeznice zapalili talijansku zastavu, uz pljesak i odobravanje putnika.

Pročitajte više