kvalifikacije za sp

Njemački mediji nakon debakla od Makedonije: Gotovo je, Jogi. Svijet nam se smije

Foto: Epa

MAKEDONIJA je sinoć u trećem kolu skupine J kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. pobijedila Njemačku u Duisburgu 2:1. Makedonija je tako postala prva reprezentacija koja je Njemačku u kvalifikacijskim susretima za SP pobijedila nakon 35 utakmica.

Makedonci su se kroz Ligu nacija plasirali na svoj prvi Euro u povijesti, no pobjeda u gostima kod Njemačke najveća je u povijesti te nacije.

Nakon utakmice je izbornik Igor Angelovski teško pronalazio riječi.

"Što da vam kažem? Ne mogu ništa od emocija i sreće. Učinili smo Makedonce ponosnima i sretnima. Ovo je kao osvajanje Europskog prvenstva", rekao je pa nastavio:

"Došao sam s ovim momcima ovdje jer su mi obećali da će pobijediti. Supruga mi je ležala u bolnici, imala je simptome covida-19. Srećom, sad je bolje. Djeca su mi davala podršku. Hvala svima, što da više kažem? Jedino da zaplačem."

"Sramota. Ovo ti je već treći debakl"

I dok u Makedoniji vlada euforija zbog čudesnog rezultata koji su ostvarili Ademi, Ristovski, Pandev i društvo, u Njemačkoj su mediji i navijači ogorčeni i traže krivca za povijesni debakl. Za većinu njih to je izbornik Joachim Löw, kojem su poručili da je vrijeme da ode.

"Gotovo je, Jogi. Dosta je bilo. Ovo je treći povijesni debakl za koji je zaslužan Jogi Löw, nakon mnogo uspješnih godina na poziciji izbornika. Najprije je ispao u skupini na SP-u u Rusiji, zatim su ga Španjolci razbili 6:0, što je najteži poraz Njemačke još od 1931. Sad još i ovo. Poraz kod kuće od 65. reprezentacije na svijetu. Cijeli svijet nam se smije. Da je Löw trener u klubu, odavno bi izgubio posao. I to s pravom. Ako sam Löw ne shvati što se događa i ne odstupi, savez mora hitno reagirati i ne dovoditi reprezentaciju u situaciju da se ne plasira na SP. Dostupni su Ralf Rangnick i izbornik njemačke U-21 reprezentacije Stefan Kuntz", za Bild je napisao Matthias Brügelmann.

Niželigaški igrači s pivom u ruci bi izgledali bolje

U Zeitu se Oliver Fritsch usredotočio na trenutak koji će dugo pamtiti njemački navijači. To je promašeni zicer Tima Wernera.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ WERNEROV PROMAŠAJ

"Jao, Timo. Propustio je Njemačku dovesti u prednost na toliko ružan način da će se to još jako dugo pamtiti. Prazan gol s 11 metara, a on je sve promašio. Internet ne prašta takve stvari, a jadni Werner sad je simbol njemačke katastrofe, Možda nije fer, ali usporedba s amaterskim nogometom djeluje sasvim u redu, premda bi se neke niželigaške ekipe sigurno uvrijedile. Većina igrača Dornholzhausena ili Bissenberga u tom bi trenutku reagirala bolje, čak i da su imali čašu punu piva u ruci. Ovo je katastrofa i njemački nogomet dotaknuo je dno", napisao je Fritsch dok je Kicker ustvrdio da će njemačkom nogometu trebati jako dugo da se oporavi od ove sramote.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Pročitajte više