Nogomet: Novčana kazna za saveze Engleske i Turske?

ENGLESKI i turski nogometni savezi vjerojatno će biti novčano kažnjeni zbog sukoba igrača koji se je dogodio u poluvremenu odlučujuće kvalifikacijske utakmice za EP, 15. listopada u Istanbulu.

Do naguravanja igrača došlo je u tunelu istanbulskog stadiona Sukru Saracoglu, prilikom njihova izlaska na teren. Uefa je danas objavila kako za taj sukob drži odgovornima oba saveza, te da će na zasjedanju Disciplinske komisije 30. listopada biti izrečene kazne. Iz Europske nogometne federacije ističu da su pažljivo proučili video snimke i izvješće suca utakmice Pierluigija Colline, te da nisu mogli odrediti tko je od igrača kriv za incident, pa su okrivljeni nogometni savezi Engleske i Turske.

"Na osnovu dostupnih materijala i izvješća nije bilo moguće odrediti individualnu krivnju, pa su savezi okrivljeni zbog nesportskog ponašanja igrača. Teško je reći kakva će biti kazna. No, s obzirom na slične događaje koji su dosad bili pred Disciplinskom komisijom, mislim da će biti novčano kažnjeni", izjavio je glasnogovornik Uefe Mike Lee.

Pročitajte više