Nogomet: Velike mjere sigurnosti u Engleskoj

NAKON bogatog subotnjeg programa i srijeda će ponuditi mnoštvo utakmica u kvalifikacijama za Europsko nogometnog prvenstvo 2004. godine u Portugalu.

No, od 17 utakmice dva ogleda izazivaju posebnu pažnju, međutim ne zbog imena samih suparnika, već zbog neviđenih mjera osiguranja. U Sunderlandu će snage odmjeriti Engleska i Turska, a utakmicu će osiguravati više od 4.000 policajaca. Domaćini strahuju kako bi moglo doći do sukoba između engleskih i turskih navijača, posebice, što je na posljednjih nekoliko međusobnih ogleda zabilježeno niz incidenata. U Engleskoj živi mnogo Turaka, ali i Kurda, a poznata je njihova međusobna "ljubav". Bojim se kako niti engleski navijači neće mirovati," kazao je glasnogovornik policije u Sunderlandu.

Zbog nestabilne političke situacije u Izraelu, reprezentacije ove države ogled protiv Francuske igrat će na Siciliji, točnije u Palermu. Treninge izraelske vrste prate pripadnici talijanskih specijalnih postrojbi, te uvijek prisutni pripadnici Izraelske sigurnosne službe. Hotel u kojem su smješteni Izraelci je zatvoren, a pristup imaju tek akreditirane osobe. Za vrijeme utakmice za mir na stadionu i oko njega brinut će 2.000 policajaca, premda se očekuje tek 5.000 gledatelja.

Pročitajte više