ŽIVOTNA BITKA MLADE ZVIJEZDE Veliki talent španjolskog nogometa drugi put pobijedio rak

Foto: Getty Images/Guliver Image

JEDAN od najvećih talenata baskijskog nogometa drugi je put u samo osam mjeseci pobijedio tešku bolest i postao inspiracija mnogima.

Dvadesetdvogodišnji branič Athletic Bilbaa Yeray Alvarez imao je strelovit uspon prema vrhu španjolskog nogometa, od 2008. do 2016. svake je godine igrao u drugoj ligi, uspinjući se kroz niže kategorije Bilbaa i njegovih filijala do rezervi i prve momčadi, za koju je debitirao prije točno godinu dana.



Brzo je postao standardan član prve postave, a onda mu je u prosincu dijagnosticiran rak testisa. Nakon hitne operacije i 46 dana oporavka, već u veljači se vratio na teren odigravši 90 minuta protiv Barcelone. Potpisao je i novi ugovor do 2022., a na proljeće je debitirao i za U21 reprezentaciju, s kojom je u lipnju trebao nastupiti na Europskom prvenstvu, ali je to u posljednji tren otkazano jer je otkriveno da mu se bolest vratila.

Ovaj put je podvrgnut kemoterapiji, a kad je posjetio suigrače na treningu, oni su mu iskazali podršku tako što su obrijali glave.
 
Posljednjih tjedana trenirao je odvojeno od ostatka momčadi, a ovog tjedna konačno je stigla vijest koju su svi čekali. Trener Cuco Ziganda objavio je igračima da je Yeray drugi put pobijedio rak.

"Čini se da ćelija raka više nema. Svi smo oduševljeni zbog toga. Ova vijest nam je važnija nego bilo što drugo", rekao je trener.
 
Klub je objavio da je pitanje dana kada će stići dozvola za Alvarezov prvi nastup u novoj sezoni.

Vijest je oduševila čak i rivale Bilbaa, a među prvima je na oporavku Alvarezu čestitala Barcelona.

 

 

Pročitajte više