Transferi

Nogometaš koji je pobjegao iz Partizana stiže u Osijek? Bio je najbolji igrač kluba

Foto: EPA

TAKUMA ASANO, japanski reprezentativac i bivši igrač Partizana, mogao bi ovog ljeta stići u Osijek.

Trener Osijeka Nenad Bjelica potvrdio je za Glas Slavonije da u klubu prate japanskog reprezentativca koji najčešće igra na poziciji lijevog krila. Asano bi došao kao slobodan igrač jer je napustio Partizan zbog neisplaćenih plaća. Prošle sezone je za Partizan zabio 18 golova uz osam asistencija i bio najbolji igrač kluba.

"Za mene slučaj s Partizanom ne postoji. Primjećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Imao sam probleme s isplatom plaća, a ugovor sam raskinuo uslijed zabrinutosti", rekao je nedavno na okupljanju reprezentacije.

Asano je bio velika nogometna nada i 2016. godine ga je Arsenal doveo iz Japana za četiri milijuna eura. Prvo je otišao na posudbu u Stuttgart pa u Hannover, a onda ga je Partizan prije dvije godine otkupio za milijun eura. Najviše je pokazao upravo u Partizanu, za koji je ukupno postigao 30 golova uz 15 asistencija. Za Stuttgart je odigrao 45 utakmica i imao statistiku od pet golova i pet asistencija, a za Hannover je nastupio 15 puta uz jedan gol i jednu asistenciju. Za reprezentaciju Japana je odigrao 24 utakmice i postigao pet golova.

Ranije je Osijek za sljedeću sezonu doveo Šimu Gržana, Amera Hiroša i Slavka Bralića.

Pročitajte više