koronavirus i nogomet

Nogometaši milanskog Intera u karanteni zbog koronavirusa

Foto: EPA

JUVENTUS je potvrdio da njegov branič Daniele Rugani ima koronavirus. To je prvi igrač u Serie A kojem je potvrđena zaraza s opasnim virusom koji je poharao svijet. Stara dama objavila je da cijela momčad ide u karantenu.

Ubrzo je stigla i potvrda iz milanskog Intera o tome da se prekidaju sve klupske aktivnosti te da će cijela ekipa i stručni stožer u karantenu jer su protekle nedjelje igrali u derbiju protiv Juventusa. 

Unatoč tome što Rugani nije igrao u derbiju, postoji mogućnost da je interaktirao s igračima Nerazzurra i njihovim stručnim stožerom, pa se zbog mjera opreza mora postupiti prema zakonskoj proceduri, javljaju na službenim klupskim stranicama.

Branič Juventusa derbi, koji se odigrao bez gledatelja, odgledao je s klupe za pričuve. Cristiano Ronaldo, koji je također igrao u derbiju, izbjegao je karantenu nakon što je ponovno otputovao u Portugal kako bi bio s majkom koja je nedavno pretrpjela moždani udar.

Ovo vrlo vjerojatno znači da će Juventus biti onemogućen igrati uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona koja je na rasporedu 17. ožujka, dok je UEFA već ranije danas otkazala utakmicu osmine finala Europa lige između Intera i Getafea koja se trebala održati u četvrtak.

Najbolji braniči Serie A - Daniele Rugani:

Pročitajte više