Nogometni svijet šokiran Japancima: Ovo su najgori penali ikada

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Japana. Nakon 120 minuta bilo je 1:1, a u penalima je junak bio Dominik Livaković, koji je čak triput zaustavio Japance. Pogodak za Hrvatsku u regularnom dijelu utakmice zabio je Ivan Perišić, a za Japance Daizen Maeda.

Livaković je obranio udarce Takumija Minamina, Kaorua Mitome i Maye Yoshide, a zabio mu je jedino Takuma Asano. Nogometna javnost diljem svijeta šokirana je s tri japanska pucača koja su izvela izuzetno loše kaznene udarce na koje se niže sve više reakcija. 

"Japan? Sjajni su, ali na penalima...", piše poznati britanski časopis FourFourTwo koji se u naslovu svog članka pita je li japansko izvođenje penala protiv Hrvatske najgore ikad viđeno na svjetskim prvenstvima. Tri obranjena penala su negativni rekord, kojim se do sada mogla 'pohvaliti' samo Engleska koja je na isti način ispala sa Svjetskog prvenstva 2006. u Njemačkoj.

Španjolska Marca Livakovića naziva "nacionalnim herojem" i konstatira da su Japanci u raspucavanju napravili "harakiri."

 

 

Pročitajte više