Nole nemoćan protiv Murrayja: Bio sam sam sebi najveći neprijatelj

ANDY MURRAY je s 6:2, 7:5 svladao Novaka Đokovića u finalu ATP Masters 1000 turnira u Miamiju te tako još jednom dokazao da pripada samom vrhu svjetskog tenisa.

Dvojac se u finale plasirao velikim polufinalnim pobjedama. Novak Đoković je ismijao favoriziranog i bahatog Rogera Federera koji se prije polufinala danima hvalio da srpskog tenisača čita kao otvorenu knjigu. Murray je skinuo skalp Juanu Martinu Del Potru (koji je izbacio prvog favorita Nadala).

U finalu Andy Murray je za Đokovića bio prejak. Cijeli susret išao je samo u jednom smjeru, ka pobjedi škotskog tenisača.

"Bio sam sam sebi najveći neprijatelj. Napravio sam puno grešaka i igrao jako nestrpljivo. Andy je to odlično iskoristio i potvrdio da igra odličan tenis još od prošle godine. Ja sam svoje prilike propustio u drugom setu kada sam ima dvoje set lopte koje nisam iskoristio. Tko zna što bi bilo u trećem setu", ističe Novak Đoković.

Škot Andy Murray je tenisač protiv kojeg vodeći svjetski tenisači nikad ne mogu računati na sigurnu pobjedu. Opasan je za svakoga, a to je dokazao i osvajanjem ovog velikog turnira iz serije Masters 1000.

"Uvjeti za igru su bili jako teški, bilo je užasno vruće. U drugom sam setu izgubio ritam, no ne toliko da izgubim meč. Sretan sam zbog pobjede".

Andy Murray pripada vrhu, no stalno kao da mu nedostaje još taj jedan koračić kako bi ga proglasili jednim od najboljih.

"Želim osvojiti Grand slam, no imam puno velikih protivnika do toga cilja. Tu su Novak, Roger i Rafael koji dominiraju svjetskim tenisom. Bilo bi lijepo uzeti trofej jednog dana", zaključuje Murray.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više