Nole prejak za Karlovića

HRVATSKI tenisač Ivo Karlović poražen je u dvoboju osmine finala ATP turnira u Hamburgu od trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića sa 7:6 i 6:3 u setovima. Meč koji je trajao sat i 40 minuta bio je prvi međusobni ogled Karlovića i Đokovića na Touru.

Zagrepčaninu nije bilo dovoljno niti dvanaest as servisa i postotak prvog servisa od 64 posto.

Na početku meča, Srbin je oduzeo servis za vodstvo od 2:1, ali je Karlović odmah uzvratio i izjednačio na 2:2. Nakon toga su obojica dobro držala svoje početne udarce, pa je odlučivao tie-break. Karlo je poveo 1:0, a potom je Đoković napravio dvostruku servis pogrešku i poklonio “mini-break”. Naš tenisač je došao do 3:1, ali je zatim uslijedila serija njegovih pogrešaka.

Prvo je poslao volej u aut, u sljedećem poenu i forhend. Đoković je do vodstva od 5:3 došao nakon jednog lošeg Karlovićevog smeša, a zatim je i jedan njegov bekend volej završio u mreži. Treći nositelj je servisom stigao do 7:3.

U drugom setu, Đoković je propustio jednu break loptu kod vodstva od 1:0. Karlović je kod 2:2 imao posljednju priliku za povratak u meč, ali nije uspio realizirati dvije prilike za oduzimanje servisa. Kazna je uslijedila u sljedećem gemu, kada Karlović šalje dugu loptu izvan terena za vodstvo Đokovića od 4:2. Srbin je do kraja bio siguran i zaključio set sa 6:3.

Đokovića u četvrtfinalu očekuje Španjolac Albert Montanes, koji je bio uvjerljiv protiv Srbina Janka Tipsarevića sa 6:2 i 6:1.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više