Norvežani se uzalud nadaju kiksu "Azzurra", Conte poručio: Želimo biti nositelji na EURO-u

Foto: Getty Images/Guliver Image

NORVEŠKA nogometna reprezentacija je pobjedom protiv Malte 2:0 ostala dva boda ispred Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2016. i u posljednjem kolu sve će imati u svojim nogama. Za izravan plasman na Euro treba im pobjeda u Rimu, a remijem bi ostali iza Hrvatske čak i u slučaju istog broja bodova zbog međusobnog omjera.


Podsjetimo, Hrvatska je Norvežane potopila na svom terenu, a zatim u Oslu porazom 0:2 zakomplicirala skupinu.

Italija je pobjedom u Bakuu jučer potvrdila plasman u Francusku, ali momčad Roberta Prosinečkog uspjela im je zabiti i pružiti dobar otpor čak i s igračem manje. Norveški igrači nadaju se da će zbog posljednje pobjede "Azzuri" skinuti nogu s gasa u posljednjoj utakmici.

Kapetan Norveške Per Skjelbred rekao je: "Što se tiče Italije, više nemaju pritiska. Napravili su dobar posao, i nadamo se da će se malo opustiti dok se mi moramo istaknuti".

Ali ne računaju samo na pomoć Italije, jer Norvežani nisu poraženi već pet uzastopnih utakmica niti su primili pogodak.

"Nadamo se da će se Talijani poskliznuti. Ako imamo dobar dan, nije nemoguće doći do pobjede u Italiji", dodao je norveški branič Hovland.

Talijani neće pustiti Norveškoj jer igraju za status nositelja

Talijani ipak drugačije razmišljaju, a njihov izbornik Antonio Conte istaknuo je da želi pobjedu i u posljednjem kolu. Za to ima i dobar razlog - status nositelja u ždrijebu EP-a.

"Nije bilo jednostavno izboriti plasman na Euro. Dobro smo fizički pripremljeni, a i na taktičkom planu smo bolji. Igrači su napokon postali svjesni svoje kvalitete. Sada se moramo oporaviti i u Rimu pobijediti Norvešku kako bi bili među nositeljima na ždrijebu skupina za Euro 2016. Moram priznati da mi je bizaran način da se nositelji određuju po FIFA-inom rankingu. Naime, Hrvatska je ispred nas po rankingu, a mi smo ispred njih u kvalifikacijama za Euro. Teško mi je to razumjeti", rekao je Antonio Conte nakon pobjede protiv Azerbajdžana. 

"Zadovoljan sam što momčad napreduje i što radimo dobro. Moramo nastaviti ovako. Dobro smo fizički pripremljeni, ali digli smo se taktički. Momčad napokon shvaća za što je sposobna i to nam može donijeti sjajne stvari. Nije bilo jednostavno izboriti nastup na Euru. Moramo tome pokazati poštovanje sjajnom utakmicom u Rimu protiv Norveške", završio je Conte.

Vodeća Italija ima 21 bod, slijedi Norveška sa 19, dok Hrvatska ima 17 bodova. 

 

Livescore powered by

 

Pročitajte više