premier liga

Legendarni engleski klub vratio se u Premier ligu i spiskao već 70 milijuna eura

Foto: Profimedia

NOTTINGHAM FOREST najozbiljnije se priprema za prvu sezonu u Premier ligi nakon 23 godine. Slavni engleski klub, koji je 1979. i 1980. osvojio Kup prvaka, u Premier ligu je ušao kao pobjednik doigravanja Championshipa nakon što je osnovni dio sezone završio na četvrtome mjestu.

Forest je ovog ljeta srušio klupski rekord dovođenjem Taiwa Awoniyija iz Union Berlina za 20.5 milijuna eura, što je najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. Nigerijski 24-godišnji napadač trebao bi odigrati ključnu ulogu u borbi Foresta da ostane u ligi.

Doveli beka iz Liverpoola

No, Nottingham tu nije stao pa je ovog ljeta dosad potrošio gotovo 70 milijuna eura na nove igrače. Danas je potvrdio transfer 21-godišnjeg desnog beka iz Liverpoola koji je stigao za 20 milijuna eura. Prije njega je deset milijuna eura stigao stoper Moussa Niakhate iz Mainza, a isti iznos plaćen je Troyesu za braniča Giuliana Bianconea.

On može igrati stopera i oba beka, a prošle sezone je čak znao igrati i u veznoj liniji. Osim ovih igrača došao je i lijevi bek Omar Richards kojega je Forest platio Bayernu 8.5 milijuna eura. Englez je prošlog ljeta stigao u Munchen kao slobodan igrač i nije se baš naigrao.

Već dogovoren jedan transfer za zimu

Tako je Nottingham potpuno rekonstruirao obranu u koju je doveo četiri nova igrača od kojih se očekuje da će sva četiri biti u početnoj postavi. Awoniyi bi trebao donijeti 15-ak golova i s ovim igračima u Forestu vjeruju da će uspjeti izboriti ostanak.

Transfera bi ovog ljeta moglo biti još, a jedan je navodno već dogovoren za zimski prijelazni rok. Brazilski mediji tvrde da je Palmeirasov veznjak Gustavo Scarpa već potpisao predugovor i da na zimu dolazi u Premier ligu.

 

Pročitajte više