NOVA ERA RUKOMETA Predstavljen najskuplji rukometaš u povijesti

Foto: Index

RUKOMETNI svijet i službeno je dobio svog Neymara. Međutim, vlasnik rekorda nije Veszprem, već senzacionalno Vive Targi Kielce. Iako ga je samo potpis dijelio od transfera u mađarski klub, vratar Andreas Wolff je, u društvu menadžera Saše Bratića i Miloša Pavićevića, potpisao četverogodišnji ugovor s poljskim velikanom, čime je završen najskuplji transfer u povijesti rukometa.

Veszprem je nudio Wolfu godišnju plaću od 700.000 eura, uz zaradu Kiela od 2,6 milijuna eura. Sve je praktički bilo dogovoreno, a onda se pojavio Kielce i doslovce oteo sjajnog 26-godišnjeg njemačkog vratara.

Njega su kao veliko iznenađenje u Varšavi predstavili predsjednik kluba Bertus Servas i legendarni trener Talant Duyshebaev, a sljedeće će sezone igrati zajedno s Lukom Cindrićem, koji stiže na kraju sezone iz Vardara, te Markom Mamićem i Filipom Ivićem, dok Manuel Štrlek odlazi u Veszprem.

Kiel, s kojim je imao ugovor do 2019. godine, dobio je nevjerojatnih tri milijuna eura, a Wolff godišnju plaću od milijun eura! Time je postao najskuplji i najplaćeniji rukometaš ikad, a u Kielce će stići sljedeće sezone.  

Čelnici poljskog kluba zakazali su presicu u 15 sati, a predstavljanje Wolfa bila je tajna. Samo ljudi bliski klubu, kao i dio novinara, znali su da se u redovima kluba sprema povijesni transfer Nijemca koji je 13 puta bio prvak Poljske, osvojio isto toliko kupova te Ligu prvaka 2016. godine. 

Time je srušen rekordni transfer Nikole Karabatića, koji je 2015. otišao iz Barcelone u PSG za 1,8 milijuna eura, a godišnje zarađuje 500.000 eura, te je do danas bio najplaćeniji rukometaš svijeta. No, to je sada fantastični Nijemac.  

 
Wolff je 2016. stigao u Kiel iz Wetzlara, ali nije bio zadovoljan minutažom koju je dijelio s Dancem Niklasom Landinom Jacobsenom te je želio napustiti njemačkog velikana i otići negdje gdje će biti prvi izbor. Također, u pitanju je službeno najbolji vratar posljednjeg Europskog prvenstva u Poljskoj, gdje je njegova momčad osvojila zlato, a dvije godine zaredom vratar iz Euskirchena proglašen je najboljim u Bundesligi. 
 
Bivši vratar Kirchzella i Grosswallstadta brani za Njemačku od 2013. godine, a do sada je upisao 50 nastupa uz čak šest postignutih golova. S reprezentacijom je postao prvak Europe u siječnju 2016. u Poljskoj, dok je na Olimpijskim igrama u Riju stigao do brončane medalje. 
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više