Nova majstorija Realovog fenomena: Zadivio "tunelom s pet zvjezdica"

Screenshot: Youtube

VINICIUSA JUNIORA Real je prije punoljetnosti platio 60 milijuna eura. Čim je počeo igrati, ni pola godine nakon 18. rođendana, krilni napadač igrama pokazuje zašto je najveći klub za njega dao toliko bogatstvo.

Očekivalo se da će odlaskom Cristiana Ronalda mladi brazilski as dobivati prilike od početka sezone, posebno zato što je Real bio kronično neefikasan, ali on je i dalje (sjajno) igrao samo u rezervnoj momčadi. 

Otkazom Julenu Lopeteguiju i dolaskom Santiaga Solarija, Junior je promoviran u seniore. Brzo je krenuo sa serijom, koja je nakon sinoćnje sjajne predstave protiv Girone u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa za Realovu pobjedu 4:2, na 17 utakmica, dva gola i devet asistencija. 

Važno je naglasiti da je Vinicius Junior pri tome samo devet utakmica igrao kao prvotimac.

Jedna od tih bila je i ova posljednja, u kojoj je protiv Girone izborio penal za drugi i asistirao za Realov četvrti gol. 

Ali Vinicius je najviše pohvala dobio za efektno provlačenje lopte kroz noge Gironinom braniču Pedru Alcali na početku utakmice.

Ovo su neki od statusa na društvenim mrežama povodom njegove majstorije:

"Brazilac je napravio tunel s pet zvjezdica", "Junior je opet pokazao da je igrač vrhunske kvalitete", "Prošao je kroz Alcalina vrata", "Puerta de Alcala se preselila na Bernabeu."

Zadnja dva statusa traže pojašnjenje: Puerta de Alcala jedna je od madridskih znamenitosti. Radi se o trijumfalnim vratima na Plazi de la Independencia, građevini koja je starija od sličnih slavnih trijumfalnih vrata kao što su pariški Slavoluk pobjede i berlinska Brandenburška vrata.  

 

Pročitajte više