STIPANOVIĆ UŠAO U POVIJEST Osigurao je prvu medalju za hrvatsko jedrenje, a može uzeti i zlato

Foto: Getty Images/Guliver Image, World Sailing

TONČI STIPANOVIĆ ima sigurno najmanje srebro u Laseru na Olimpijskim igrama u Riju.U finalni plov za odlicja za deset najboljih ulazi s prvog mjesta, s deset bodova prednosti ispred Australca Toma Burtona, što mu daje velike izglede da bude i zlatni. Ovo je prva olimpijska medalja ikad za hrvatsko jedrenje.

Uoči plova za odličja, koji je na programu u ponedjeljak, nakon deset jedrenja Stipanović je i dalje uvjerljivo vodeći, ima 10 bodova prednosti u odnosu na drugog Australca Toma Burtona, odnosno 20 u odnosu na trećeg Novozelanđanina Sama Meecha.

Stipanović je u dva plova u subotu zauzeo sedmo i treće mjesto, te ukupno ima 57 negativnih bodova. Drugi Burton ima 67, treći Meech 77, dok je četvrti  Francuz Jean Baptiste Bernaz na 86.

U plovu za odličja nastupa samo 10 najboljih, te je maksimalan broj negativnih bodova koji se može sakupiti 20. Stipanoviću tako u plovu za odličja samo ostaje zadatak ne dopustiti Burtonu da bude šest mjesta ispred njega i postat će treći hrvatski olimpac na Igrama u Rio de Janeiru sa zlatnim olimpijskim odličjem, nakon što su prva dva osvojili Josip vrti Glasnović u trapu i braća Martin i Valent Sinković u dvojcu na pariće. Damir Martin osvojio je srebro u samcu.

Pročitajte više