Nova ozljeda nesretne zvijezde od 70 milijuna eura. Propušta ostatak sezone

Foto: EPA

PRIVREMENI trener Chelseaja Frank Lampard izjavio je kako će engleski reprezentativci, branič Reece James (23) i veznjak Mason Mount (24), propustiti ostatak sezone zbog ozljeda. Jamesa, koji je s 13 milijuna eura po sezoni jedan od najplaćenijih igrača kluba, muči ozljeda butnog mišića.

Podsjetimo, u prvom dijelu sezone doživio je tešku ozljedu koljena zbog koje nije nastupio za Englesku na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Vratio se početkom rujna, zatim propustio dvije utakmice zbog novih problema pa ponovno igrao. Sada je sezona za njega gotova. James prema Transfermarktu vrijedi 70 milijuna eura, a ugovor s Chelseajem ima do ljeta 2028. godine.

Užasna sezona Chelseaja

Njegov 24-godišnji suigrač Mount, o čijem se transferu piše posljednjih mjeseci i kojeg povezuju s Liverpoolom, ima problema s trbušnim zidom. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2024. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 65 milijuna eura.

Ova sezona je potpuni neuspjeh za klub sa Stamford Bridgea. Trenutno zauzima 11. mjesto s 39 bodova, čak deset manje od sedmog Liverpoola, koji drži posljednju poziciju koja vodi u europska natjecanja sljedeće sezone, a do kraja prvenstva ima još samo sedam utakmica.

Chelsea je ispao u četvrtfinalu Lige prvaka, dok je u oba domaća kupa rano završio natjecanje. Momčad je u sezonu poveo trener Thomas Tuchel, kojega je u rujnu zamijenio Graham Potter, a umjesto njega je prošli mjesec na klupu stigao Lampard. Usprkos golemom investiranju u nova pojačanja u zimskom prijelaznom roku, Chelsea bi mogao ostvariti najlošiji plasman u prvenstvu u posljednjih 30 godina.

Pročitajte više