Hajduku duplo veća kazna nego Rijeci

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

DISCIPLINSKA KOMISIJA Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke o kaznama za prekršaje na utakmicama 18. kola Prve HNL.
 
Zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP-a HNS-a Rijeka je kažnjena iznosom od 25.000 kuna, a Hajduk zbog ponovljenih prekršaja iz članka 67. i 88. DP-a HNS-a novčanom kaznom od ukupno 50.000 kuna. Hajduk mora platiti i 5000 kuna zbog momčadskog prekršaja kažnjivog po članku 54. DP-a HNS-a (šest žutih kartona i udaljenje trenera).
 
Derbi Rijeke i Hajduka (1:2) morao je u tri navrata biti prekidan zbog ubacivanja baklji u teren. Ukupno su Armada i Torcida upalili 20 baklji, a u dva navrata je zabilježeno rasističko skandiranje s tribine na kojoj su se nalazili gosti.
 
GNK Dinamo kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna zbog toga što su pripadnici navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini tijekom drugog poluvremena utakmice Dinamo - Inter Zaprešić zapalili desetak pirotehničkih naprava od čega su tri baklje bačene na atletsku stazu.
 
Kaznu od 10.000 kuna mora platiti i NK Istra 1961 jer su pripadnici navijačke skupine Demoni u 11. minuti utakmice Istra 1961 - Rudeš u teren za igru ubacili zapaljenu baklju zbog čega je igra bila prekinuta na 20 sekundi.
 

Pročitajte više