Nove optužbe protiv Marion Jones

PRIČA o tome da li je donedavno najbolja sprinterka svijeta Marion Jones uzimala doping, dobila je novi nastavak.

Šef kontroverznog BALCO laboratorija Victor Conte, koji je optužen zbog distribucije nedozvoljenih stimulativnih sredstava, izjavio je za tv mrežu ABC kako je na svoje oči vidio da Marion Jones koristi steroide koje je razvio u svom laboratoriju.

"Nakon što sam je uputio kako se koriste (steroidi), ona si je sama dala injekciju. Ja sam sjedio pored nje", izjavio je Conte.

Napomenuo je kako je suradnja s Marion Jones započela prije OI u Sydneyu 2000., te da je nastavljena i nakon Igara. Jones je u Sydneyu osvojila pet medalja, od čega tri zlatne.

Postavlja se pitanje zašto je Conte upravo sada odlučio progovoriti. Naime, optužbe koje je iznio na račun Marion Jones neće mu nimalo pomoći u suđenju koje ga očekuje sljedeće godine.

"Nemam ništa protiv Marion. Vjerujem da svijet zaslužuje istinu", kazao je Conte.

Marion Jones, koja nikad nije bila pozitivna na doping testu, i dalje ustraje u tome da nikad nije uzimala nedozvoljena stimulativna sredstva. Njezin odvjetnik Richard Nichols odbacio je optužbe, te je pozvao Contea da se podvrgne detektoru laži.

"Conte iznosi optužbe koje ničim ne može potkrijepiti. Radi se o čovjeku protiv kojeg je sročena optužnica u 42 točke. Također, njegove su izjave često bile kontradiktorne, dok Marion Jones cijelo vrijeme ističe da nikad nije uzimala doping.

Marion je na svoju incijativu otišla na detektor laži i prošla. Pozivamo Contea da se i on podvrgne detektoru laži", izjavio je odvjetnik Marion Jones.

Pročitajte više