Novi igrač Hajduka oduševljen Poljudom: Kakva atmosfera!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

AGUSTIN ANELLO debitirao je za Hajduk u 2:1 pobjedi nad Goricom na Poljudu u 22. kolu SuperSport HNL-u. Prema službenoj stranici HNL-a, utakmicu je pratilo više od 12 tisuća navijača, a 20-godišnji Anello je na Instagramu komentirao svoj prvi nastup za splitski klub te domaćom publikom.

"Velika pobjeda kod kuće, sretan sam što sam debitirao na Poljudu pred našim navijačima. Kakva atmosfera", napisao je Anello u objavi uz fotografije s utakmice u kojoj je momčad trenera Ivana Leke došla do teške pobjede golovima Marka Livaje i Nikole Kalinića, dok je strijelac gostiju bio Slavko Bralić.

Anello je u Hajduk došao na posudbu do kraja sezone iz belgijskog drugoligaša Lommela. Splićani imaju opciju otkupa njegova ugovora. Riječ je o igraču rođenom 2002. godine na Floridi, a uz državljanstvo SAD-a ima i državljanstvo Italije.

Prve nogometne korake napravio je u SAD-u, a nogometnu edukaciju nastavio je u Španjolskoj te na koncu u belgijskom drugoligašu Lommelu SK. Za Lommel je odigrao ukupno 42 seniorske utakmice, pritom postigavši sedam pogodaka uz pet asistencija.

Došao iz belgijskog drugoligaša

"Radi se o igraču koji ima visok motiv i upornost, kao i izraženu želju za uspjehom i napretkom. Kroz pristup igri do izražaja dolazi njegov južnoamerički mentalitet i kompetitivnost, što je kompatibilno s našim mentalitetom, stilom i modelom igre.

Osnovna pozicija mu je lijevo krilo s dominantno desnom nogom, a može igrati i na poziciji lijevog bočnog igrača", rekao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius o karakteristikama novog igrača te dodao:

"Odličan je u igri 1 na 1, posjeduje raznovrstan i nepredvidiv dribling te visoku razinu brzinskih sposobnosti, kao i igranja u visokom intenzitetu. Premda je mlad igrač, pokazuje ozbiljnost, taktičku disciplinu i odgovornost u igri."

Pročitajte više