Novi incidenti engleskih navijača, Sevilla bolja od Tottenhama

SAMO 24 sata nakon gotovo gladijatorskih scena na tribinama  Olimpijskog stadiona u Rimu za vrijeme utakmice Roma - Manchester United, gotovo da smo gledali reprizu, ali ovoga puta na stadionu u Sevilli gdje je u četvrtfinalu Kupa UEFA-e gostovao londonski Tottenham.

Englezi su golom Robbiea Keanea već u drugoj minuti poveli 1-0. U trenutku kada je sudac Alain Hamer (18') dosudio jedanesterac nakon diskutabilnog prekršaja vratara Robinsona nad Correiom, došlo je do sukoba engleskih navijača i španjolske policije.

Letjele su plastične stolice, boce, upaljači i ovoga je puta bilo krvavih glava. Nakon kratkog prekida utakmica je nastavljena, ali su nastavljeni i sukobi engleskih navijača i policije. Ovog puta su navijači bili mnogo agresivniji, bar se takav dojam stekao na osnovi televizijskih snimaka.

Kako javlja reporter ITV-a situacija se nakon drugog pogotka Seville smirila, a rezultat nereda je osam ozlijeđenih navijaca Tottenhama koji su zatražili medicinsku pomoc i jedan policajac, kome je navodno slomljena vilica. 

Nakon sinoćnjih i večerašnjih, dramatičnih scena u gledalištu definitivno se nameće zaključak da je  fotelja ispred TV ekrana najbolje mjesto za gledanje nogometnih  utakmica.

Sevilla je inače uspjela preokrenuti rezultat. Prvo je nakon već spomenutog jedanaesterca bivši napadač Tottenhama Kanoute poravnao, a u 36 minuti je Rus Kerzhakov glavom postigao konačan rezultat susreta 2:1.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više