NOVI OTKAZ REPREZENTACIJI Zubac ne ide na Eurobasket

Foto: Hina

SAMO dva mjeseca prije početka Eurobasketa, stigla je nova loša vijest za hrvatsku košarkašku reprezentaciju. Mladi Ivica Zubac neće igrati za Hrvatsku.

Mladi hrvatski centar našao se na popisu igrača LA Lakersa koji će nastupati na ljetnoj NBA ligi, što znači da neće biti na raspolaganju izborniku Aci Petroviću.

Zubac je ranije izjavio kako još treba razgovarati sa svojom momčadi o nastupu za reprezentaciju.


"Želim igrati za reprezentaciju, meni je to oduvijek bio poseban osjećaj. Moram razgovarati s Lakersima, rekli su da žele da što više vremena provedem s njima i da se pripremim za sljedeću sezonu jer će moja uloga u momčadi biti sve važnija", rekao je Zubac za HRT prije dva mjeseca. No čini se da je presudila njegova želja da se nametne u jakoj konkurenciji mladih igrača Lakersa.

"Rekli su mi da moram puno raditi na svom tijelu. Ne mogu ići protiv onoga što mi kažu Lakersi, nisam u situaciji da mogu postavljati uvjete. Žao mi je što neću biti u reprezentaciji jer ona nama Hercegovcima znači jako puno", rekao je Zubac za Sportske novosti.

Zubac je prošle sezone prosječno postizao 7,5 koševa i 4,2 skoka po utakmici.  

Pozitivno je to da je Dragan Bender prošlog tjedna potvrdio da će nastupati za Hrvatsku na Eurobasketu, ali još se čeka odluka Marija Hezonje, za kojeg se vjeruje da će ipak propustiti Eurobasket kako bi se pripremio za sljedeću NBA sezonu.

 

 

Pročitajte više