Novi poraz CSKA, Planinić tek šest koševa



DRUGI je poraz u trećoj utakmici skupine C košarkaške Eurolige doživjela momčad moskovskog CSKA. Bolji od finalista prošle sezone bio je Maccabi uz uvjerljivih 71-54.

Momčadi iz Tel Aviva to je ujedno bila druga pobjeda, a do nje su put najbolje “krčili” Maciej Lampe (15 poena, pet skokova) i Stephane Lasme (14 poena, šest skokova). Bivši košarkaši Cibone Alan Anderson i Andrew Wisniewski odigrali su gotovo pola sata utakmice s time da je daleko uspješniji bio Anderson (13 poena, po tri skoka, asistencije i osvojene lopte). Bivši playmaker zagrebačkog kluba ostao je bez ubačaja (0/6), te je četiri puta uspješno asistirao.

Kompletna moskovska momčad je podbacila, pa kranji ishod utakmice ne čudi. U sivilo svog kluba uklopio se i hrvatski reprezentativni razigravač Zoran Planinić koji je uz učinak od šest poena (1/1 za dvicu, 4/5 slobodna bacanja),  tri izgubljene lopte, jednu osvojenu, te skok i asistenciju u 14 minuta provedenih na parketu bio jedan od boljih u redovima poražene momčadi.

Euroliga, 3. kolo:

Skupina C
Maccabi - CSKA 71:54
Union Olimpija - Caja Laboral (kasnije)

Redoslijed: 1. Lottomatica 3-0, 2. Maccabi 2-1, 3. CSKA 1-2, 4. Caja Laboral 1-1, 5. Maroussi 1-2, 6. Union Olimpija 0-2

Pročitajte više