Novi potpredsjednik Dinama: Jakirović nije bio tema sastanka. Ima našu podršku

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

NOVI Dinamov Izvršni odbor danas je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave. On će biti zadužen za financije, ljudske resurse, pravne i opće poslove, ali puno važnije od titule jest da bez njegova potpisa Uprava neće moći donijeti nijednu odluku.

U prijevodu, Manenica je tako postao jači od predsjednice Uprave Vlatke Peras, čiji potpis i dalje vrijedi dva glasa, ali ne znači ništa ako bilo koju odluku prije nje nije potpisao Manenica. Peras je i dalje nominalno šefica Uprave, ali samo na papiru i više nije toliko utjecajna.

Zasad nema smjena u Upravi

U Upravi do daljnjega ostaju i dosadašnji članovi Darko Podnar i Danijel Tomačić. Manenica na dužnost stupa sutra i tako će Dinamo dobiti četveročlanu upravu u koju, prema Statutu, može imenovati još najviše jednog člana.

Imenovan je i vršitelj dužnosti sportskog direktora. To će do odabira "pravog" sportskog direktora biti Marko Marić, dosadašnji voditelj programa razvoja mlađih uzrasta i omladinske škole, a novi IO zadovoljan je njegovim rezultatima u tom segmentu.

Sportski direktor odgovara Zajecu

Marić i čitav sportski sektor trebao bi izravno komunicirati s Velimirom Zajecom i njemu odgovarati, a ideja je da se rastereti trenera Sergeja Jakirovića i omogući mu se da se posveti isključivo momčadi i borbi za naslov prvaka do kraja sezone. Tad će se tražiti dugoročno rješenje na toj prevažnoj funkciji u klubu. Istovremeno, potpredsjednik je postao član IO-a Dubravko Skender, koji se obratio medijima:

"Velika isprika na čekanju, hvala na razumijevanju i strpljenju što ste čekali tri sata. Pokušat ću rezimirati neke stvari, svi članovi IO-a i predsjednik i dopredsjednik su pod obvezom čuvanja poslovne tajne. Mali tijek sjednice, prvo se predsjednik Zajec obratio svima prigodnom riječi, naglasio da je najbitnije zajedništvo i rezultat. Cilj je da Dinamo bude što bolji.

Više ne govorimo o stranama, nego o jedinstvenom IO-u. Biram riječ je li dovoljno jaka, ali oduševljen sam raspravom svih članova izvršnog odbora. Kao gost nam se pridružila i uprava kluba, oni su pripremili prezentaciju, svaki za svoje područje, planove za ovu godinu. Budući da su se na inicijativu predsjednika Zajeca novi članovi IO-a morali predstaviti, to je napravila i uprava."

Novi odbori

Zatim se osvrnuo na nova preslagivanja i odbore: "Falio nam je sportski direktor, za vršitelja dužnosti je na prijedlog predsjednika Zajeca izabran Marko Marić, to je jednoglasno prihvaćeno. Bitno je iz točke organizacijske i upravljačke strukture u narednom razdoblju, također jednoglasno je IO prihvatio prijedlog da se na mjesto člana uprave imenuje Zvonimir Manenica. Mi paralelno sa svime idemo i u nadopunu i mijenjanje sistematizacije radnih mjesta.

Kolega Ivan Nauković je nadodao, s obzirom na novi pristup rada samoga predsjednika kluba, njemu je potreban uži tim. Pa smo svi bili suglasni da se oformi ured predsjednika, a o kadroviranju ćete biti pravodobno obaviješteni. Mi smo u Dinamovom proljeću obećali da će naša "nulta točka" biti dubinska analiza poslovanja kluba, formiran je odbor za organizacijska i financijska pitanja. Tu će biti stručnjaci, a njihova imena će predložiti prof. dr. Mislav Ante Omazić, koji će i voditi taj odbor.

Stadion? Tu je na prijedlog kolege Ivana Naukovića oformljen odbor za izgradnju stadiona, on sam mora pripremiti prijedlog tima koji će biti u tom odboru. Pod točkom razno je bilo puno tema, prof. Tomislav Globan je predložio sukladno našim obećanjima s liste Dinamovog proljeća da se otvorimo prema članovima kluba, pa se formirao odbor za članstvo koji on sam vodi. Isti zadatak, za sljedeću sjednicu on mora predložiti tim za taj odbor."

Transparentnost

Obvezao se i na transparentnost: "Bila je rasprava o konkretnim medijskim istupima, jedno od naših obećanja je bilo da budemo transparentni i odgovorni, odlučili smo nakon svake sjednice IO-a da se netko od nas članova obrati medijima i na strukturiran način iznese sve što smijemo. Predsjednik kluba gosp. Zajec je predložio mene da budem delegat u ime kluba na skupštini ZNS-a 28. ožujka.

Svi su bili prisutni, sudjelovali u raspravi, davali prijedloge. Moje je oduševljenje cijelom sjednicom, samo je dugo trajala. Evo, već sam malo i promukao, uvijek sam želio biti Vin Diesel. Sve je bilo jednoglasno. Marko Marić je krasan lik koji može obavljati i funkciju voditelja omladinske škole. Dinamo je velika organizacija, on ima pomoćnike koji mu mogu omogućiti kvalitetan rad."

Podrška treneru

Za kraj je dao podršku treneru Sergeju Jakiroviću: "Trener? Nije bilo riječi o treneru, njegov status je, koliko ja znam prema dostupnim informacijama, nepromjenjiv. I predsjednik kluba i članovi IO podržavaju trenera. Sljedeća sjednica? Naš prijedlog je da to bude sljedeći ponedjeljak."

Pročitajte više