Novi rukometni izbornik: Ovo je san. Moram vidjeti želi li Duvnjak još igrati

Foto: EPA-EFE

ODMAH po završetku Svjetskog rukometnog prvenstva, na kojem je Hrvatska zauzela deveto mjesto ukupnog poretka, Hrvatski rukometni savez ocijenio je taj rezultat kao podbačaj i uručio otkaz dotadašnjem izborniku hrvatske reprezentacije Hrvoju Horvatu.

Njega je naslijedio Goran Perkovac. Kao igrač osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je na presici prvi put dao izjavu za javnost kao izbornik Hrvatske:

"San je svakog trenera, tako i mene, biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više pripremnih dana da uspijemo nešto više odraditi na taktičkim pripremama i uigravanju ekipu, ali što je, tu je. Imam ideju za naredni period, znam kostur ekipe. Veoma je bitno da ekipa koju sad uspostavimo bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije. Vrlo mi je važan razgovor s Duvnjakom, moram znati može li i želi li još uvijek igrati za reprezentaciju... Cindrićem, Karačićem, Gojunom, tim iskusnijima."

"Ne mogu proizvesti novog golmana"

Govorio je i o golmanskoj situaciji: "Budući da ja ne mogu proizvesti novog golmana, morat ćemo iskoristiti to što imamo. Naši golmani imaju kvalitetu, ja ću se najvjerojatnije odlučiti za kombinaciju jednog starijeg i dvojice-trojice mlađih. Znamo da golman dobro brani kad dobro igra obrana. Obrana nam nije bila dobra zadnjih dvije-tri godine."

S potencijalnim članovima stručnog stožera još pregovara pa nije mogao otkriti njihova imena, a naglasio je važnost domaćeg klupskog rukometa: "Najbolje smo rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba. Trenutno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. 

Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima lige. Nisam ja najpametniji, svi oni skupa znaju više od mene. Možda ih ja neću poslušati, ali moramo pokušati. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu."

Pročitajte više