Bender zbog Dražena odbio 10.000 dolara za dres s brojem tri

Foto: Getty Images / Guliver Image

PHOENIX SUNSI objavili su brojeve koje će igrači nositi na dresovima iduće NBA sezone, a Dragan Bender odabrao je trojku. Službeno predstavljanje brojeva sasvim je uobičajeno uoči početka ljetne lige, ali da ova ne bude takva pobrinuo se novi-stari igrač Phoenixa, Jared Dudley, koji se nedavno vratio i potpisao trogodišnji ugovor.

Dudley je u svom prvom mandatu u Phoenixu nosio broj tri i odmah po povratku u klub dao je svima do znanja da ga želi nazad, ali Bender je odbio razmjenu. Ipak, Dudley nije odustao i ubrzo se odlučio za ključan pregovarački potez, te ponudio Benderu novac za razmjenu brojeva.

"Bender će uskoro saznati koliko žarko Dudley želi svoj broj nazad," objavio je radijski voditelj Dave King, a Dudley je vrlo brzo odgovorio:

"Imam deset tisuća dolara spremno."

Bender se još nije službeno oglasio nakon što je Dudley povisio ponudu, ali ako mu je potreban novac dok čeka prvu plaću, može podebljati budžet proda li svoj prvi "dres" u NBA-u. No od posla gotovo sigurno neće biti ništa jer je Dragan broj tri odabrao zbog Dražena Petrovića, koji ga je nosio u Netsima.

Najskuplji broj prodan je za 50.000 dolara, a najjeftiniji za dva sanduka piva


Kupnja brojeva nije neobična preko bare, sportaši često otkupljuju i preprodaju svoje brojeve, a rekordan iznos dosad isplatio je igrač američkog nogometa Darrell Revis, koji je po dolasku u novi klub za svoj broj 24 platio 50 tisuća dolara. Bejzbolaši, čini se, ne drže toliko do brojeva, svojedobno  je izvjesni Jon Kruk prodao svoju 28-icu za dva sanduka piva.
 

 

Pročitajte više