Dinamo izgubio od bugarskog kluba koji je izbačen iz prve lige

Foto: GNK Dinamo

DINAMO je u prijateljskoj utakmici na pripremama u Španjolskoj izgubio od Litexa 3:1.

Mamić neće žaliti zbog poraza

Dinamo je u petu pripremnu utakmicu uoči nastavka sezone ušao bez nekoliko vrlo bitnih igrača. Josip Pivarić, Marko Pjaca, Hilal Soudani te posljednji na listi stradalih talentirani Josip Brekalo nisu konkurirali za dvoboj protiv Litexa, bugarskog kluba koji je nedavno izbačen iz prve lige. Kako bilo, Zoran Mamić sigurno žaliti zbog poraza jer je utakmicu, za promjenu, završio bez ozljeđenog igrača.

Trener Dinama krenuo je od prve minute s Eduardom, Stojanovićem, Musom, Benkovićem, Goncalom, Pavičićem, Šovšićem, Ćorićem, Fernandesom, Rogom i Hodžićem u formaciji 4-2-3-1. Modri su bili bolja momčad u prvih 45 minuta. Prijetili su preko Hodžića, Fernandesa i Roga, ali nisu uspjeli poentirati.

Bugari iznenadili juniore

Litex je do vodstva stigao na početku drugog poluvremena kada je Malinov glavom matirao Eduarda. Deset minuta kasnije Dinamo je uspio izjednačiti preko Fernandesa koji je u mrežu pospremio Machadov ubačaj iz kornera.

Međutim, umjesto da preokrenu utakmicu u svoju korist, Modrima je nakon izjednačenja pala koncentracija pa je Litex u svega dvije minute postigao dva pogotka. Prvo je Malinov projurio po desnoj strani te je centrirao na prvu stativu gdje se ukazao Despodov, a zatim je Rumenov probio bok i centrirao u petarac gdje je posao dovršio Kolev. Ruku na srce, Mamić je početkom drugog poluvremena ubacio juniore Šempera, Soldu, Matela i Sosu pa je Dinamov poraz donekle i razumljiv.

Dinamo se nakon poraza od Litexa okreće posljednjoj utakmici na pripremama u Španjolskoj. U petak ih čeka utakmica protiv Šahtara, a nakon toga Modri se vraćaju u Zagreb jer ih 14. veljače čeka gostovanje u Kranjčevićevoj protiv Zagreba.

DINAMO - LITEX 1:3

Pročitajte više