HNL

Novi trener Rijeke: Igrači su htjeli poručiti da to što se govorilo nije istina

Foto: Nel Pavletić / Simon Rožman

RIJEKA sutra gostuje kod Varaždina od 16:30 u 10. kolu HNL-a, a utakmicu je iz perspektive Riječana najavio novi trener ekipe Simon Rožman. Igrača nije bilo s obzirom na to da se svlačionica odlučila na šutnju zbog toga što su neki mediji izvlačili njihove izjave iz konteksta.

Slovenac, doduše, neće moći debitirati sutra jer je isključen u posljednjoj utakmici s Domžalama. Njegova ekipa je izgubila 0:1 od Maribora, a Rožman je ljutito reagirao na poništen gol svojoj momčadi.

Rožman je u uvodu napomenuo koliko mu se sviđa ekipa i organizacija kluba.

"Evo, četiri dana sam ovdje, stvarno mi se sviđa kako funkcionira klub. Upoznao sam i brojne ljude u Rijeci koji stvarno vole ovaj klub. Fantastična je atmosfera što je jako dobro za sve nas koji smo ovdje. Nadalje, mislim da je ovaj tjedan bio specifičan, imali smo jedan trening pa išli na utakmicu koja se odgodila (Buje u kupu) pa smo nakon toga odradili još jedan trening. Upoznajem se s igračima i vidim veliku želju za napretkom i dokazivanjem. Sviđa mi se njihova energija s obzirom na situaciju jer svaka promjena u životu je teška, no stvarno mislim da su sve odradili vrlo profesionalno. Sutra je utakmica, želim od igrača maksimalan fokus, teren će dati odgovore na sve stvari. Motivirani su da pokažu svoju kvalitetu." 

"Varaždin je ozbiljan, pobijedili su Dinamo"

Što misli o Varaždinu i hoće li biti izazov razbiti njihov čvrsti blok?

"Varaždin je jako organizirana ekipa. Pobijedili su u zadnjem kolu Dinamo što znači da su ozbiljni. Ne predaju se jer su u svakoj utakmici bili u zaostatku pa su se vraćali. Najbitnije je da igrači daju svoj maksimum, teren će dati svoje i idemo na pobjedu. Uvijek je izazov na strani većih ekipa koje dominiraju. S jedne strane tako i treba biti jer treba zabiti gol, a s druge strane otvara se više prostora za suparnika.

Ljestvica u ovom trenutku ništa ne kazuje jer su bodovne razlike u ovom trenutku jako male. Sve se može promijeniti u dvije-tri utakmice. Najteže je stvoriti kontinuirano dobru igru, i prema naprijed i prema nazad. Posebice ako se želi za nekoliko mjeseci igrati u Europi - za to je potrebno sve.

Mi razmišljamo na način da kroz treninge igračima pokažemo kako reagirati u svakoj situaciji na terenu. Ekipi za to treba vremena, treba biti strpljiv. Cilj nam je biti kompletni, imati dobar protunapad, da se znamo boriti u niskoj zoni, da možemo napasti visoko..."

"Uskoro ćete vidjeti neku novu Rijeku"

Rijekin stil igre znatno će se promijeniti u odnosu na prethodnika, a to je igračima najgori i najteži period u ovom poslu.

"To je uvijek teško. Svaki trener ima svoju filozofiju i svoja viđenja nekih stvari. To je za igrače najteže. Važno je biti strpljiv s njima. Ako gledate širu sliku, onda znate koliko svi veliki europski treneri vremena trebaju da implementiraju svoje ideje među igrače. Meni je u ovom trenutku najbitnija njihova želja i taj odnos prema dresu kojeg nose jer to će nam dati rezultat. Promjene ćete uskoro vidjeti u igri Rijeke, ali kao što sam rekao, cilj nam je biti kompletni."

Zbog suspenzije neće moći debitirati.

"Bila je jedna sporna situacija, ali ništa grubo nisam rekao. Još sam jednom možda bio isključen u karijeri, ali to nema veze u pripremi u ovoj utakmici jer ćemo organizirati da svi igrači dobiju potrebne informacije. Sve ću to pripremiti sa svojim suradnicima kojima u potpunosti vjerujem."

Zamolio da se govori o pozitivnim stvarima

Kako gleda na pristup svojih igrača koji ne žele razgovarati s novinarima zbog određenih napisa u lokalnim medijima oko njihovog navodno lošeg odnosa s bivšim trenerom Igorom Bišćanom?

"Ne bih išao u neku prošlost. Igrači su sigurno htjeli poručiti da to što se govorilo nije istina što su i pokazali utakmicom protiv Istre. To je prošlost i zamolio bih da idemo na pozitivu jer moram reći da sam oduševljen koliko ima pozitivnih stvari u ovom gradu i klubu. Htio bih da pričamo o pozitivnim stvarima, ali klub je stvarno velik, imamo puno pozitivnih akcija oko djece. Takva energija nas samo može dovesti do ostvarenja velikih ciljeva."

Nije htio otkriti tko će sutra zaigrati.

"Analizirali smo ekipu u ovom kratkom vremenu, ali još je rano da dajem neke ocjene i projekcije oko sastava. Siguran sam da su svi spremni i da će pokazati maksimum."

Pročitajte više