Novi udar: Križanac slomio prst i otpao za Ukrajinu!

STIGLA je još jedna loša vijest za izbornika Slavena Bilića, koji bi da se kojim slučajem sutra igra ključna kvalifikacijska utakmica s Ukrajinom, na raspolaganju imao pola momčadi. Nakon vezne i napadačke linije ostali smo oslabljeni i u obrani; Ivica Križanac slomio je nožni palac te  definitivno neće konkurirati za utakmicu s Ukrajinom šestog lipnja u Zagrebu.

Iskusni stoper Zenita ozlijedio se na treningu prilikom šuta te su jutrošnji pregledi potvrdili lom palca.

Prema dosad dostupnim informacijama koje imaju u HNS-u, Križanac će sutra (petak) ujutro doputovati u Hrvatsku, gdje će mu biti stavljen gips te će započeti s procesom rehabilitacije. U ovom trenutku je teško precizno kazati koliko će dugo Ivica izbivati sa terena, a prema riječima dr. Jurice Rakića, koji se u međuvremenu čuo s kolegama iz reprezentacije dr. Zoranom Bahtijarevićem i dr. Borisom Nemecom, oporavak od takvih ozljeda nerijetko zna potrajati i do četiri tjedna.

Križanac je jedan od nekolicine najstandardnijih hrvatskih igrača u svojim klubovima te je bio u najužem krugu kandidata za dvoboj s Ukrajinom. Odigrao je svih 90 minuta i u nedjeljnom gostujućem dvoboju sa Rostovom koji je momčad iz St. Peterburga izgubila 2:1 (zaradio žuti karton u sudačkoj nadoknadi).

D.R./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više