CRNI TJEDAN ZA UFC Propala borba za McGregorov pojas

Foto: Getty Images/Guliver Image

UFC je primio još jedan težak udarac u samo par sati. Nakon što se privremeni prvak Tony Ferguson ozlijedio i otpao iz glavne borbe UFC-a 223, Khabib Nurmagomedov dobio je novog protivnika - prvaka perolake kategorije Maxa Hollowaya. Dva dana prije meča Conor McGregor izazvao je neviđeni skandal divljačkim napadom na autobus u kojem su bile zvijezde sutrašnje priredbe. Kao da to nije bilo dovoljno, dan prije meča za titulu lake kategorije otpao je i Holloway, kojem su liječnici zabranili nastup.


Vijest prenose vodeći američki MMA novinari, a tamošnji mediji navode da se Holloway svejedno želio boriti, ali mu liječnici nisu dopustili zbog problema sa skidanjem kilaže. Podsjetimo, Holloway je prihvatio meč s Nurmagomedovim samo šest dana prije meča, nakon što se Ferguson ozlijedio.

UFC je zbog McGregorova ispada morao otkazati još tri borbe, ali ovo je najteži udarac za UFC 223 jer se radilo o glavnoj borbi večeri.

Holloway se ispričao zbog povlačenja.

"Khabibe, brate, želio sam nastaviti, ali su me spriječili. Ispričavam se tvojem timu i fanovima. Ne zaslužuješ ovo. Pozdrav tebi i Pettisu, dajte ljudima ono što su zaslužili", napisao je na Twitteru.


Pitanje je i što će biti s pojasom prvaka lake kategorije koji je do sada držao McGregor. Pobjednik sutrašnje borbe trebao je biti novi prvak, kako je najavio Dana White, time bi McGregoru bio oduzet pojas, a Ferguson bi prestao biti privremeni prvak. 

 

Prema posljednjim informacijama Anthony Pettis je spreman uskočiti, ali u sljedećih par sati mora skinuti težinu kako bi prošao vagu i borio se s Nurmagomedovim.

Pettis je u UFC-u od 2011., a dvije godine kasnije osvojio je pojas lake kategorije pobjedom protiv Bensona Hendersona. Izgubio ga je od Gilberta Melendeza godinu kasnije. U posljednje tri godine ima samo dvije pobjede u sedam borbi. Lani je pobijedio Jima Millera na UFC 213, a u studenom izgubio prekidom zbog ozljede protiv Dustina Poiriera.
 

Pročitajte više