Novinari izabrali: Vardy igrač godine u Premier ligi

Foto: Getty Images / Guliver Image

JAMIE VARDY proglašen je najboljim igračem Premier lige u izboru novinara. Napadač Leicestera osvojio je priznanje ispred suigrača N'Gola Kantea i Riyada Mahreza, kojeg su prošlog tjedna nogometaši izabrali za najboljeg igrača prvenstva. 

Vardy: Velika čast

Vardy je do sada postigao 22 gola u domaćem natjecanju i trenutačno je treći na ljestvici strijelaca iza Sergija Aguera iz Manchester Cityja (23) te vodećeg napadača Tottenhama Harryja Kanea, koji je zabio 24 pogotka.
 
"Hvala Udruzi novinara i svima koji su glasali. Također, hvala mojim suigračima i treneru Claudiju Ranieriju, koji su razlog što sam ovdje. Ovo je sjajna sezona za nas, bazirana na timskoj igri. Velika je čast osvojiti ovu nagradu i naći se u društvu nevjerojatnih igrača koji je također osvajali", rekao je Vardy, a uz Mahreza i Kantea još sedam igrača Leicestera bilo je nominirano za priznanje Footballer of the Year - Kasper Schmeichel, Danny Drinkwater, Wes Morgan te Danny Simpson.
"Vardyjevi golovi poput dragulja krasit će krunu Leicestera"
 
Napadač e karijeru razvijao u Stocksbridgeu, Halifaxu i Fleetwood Townu, postao je prvi nogometaš koji je bio strijelac u 11 utakmica zaredom, na početku sezone.
 
"Priča o Jamieju Vardyju očito je obuhvatila maštu brojnih novinara. Njegov rekord koji je postavio zatresavši suparničku mrežu u 11 utakmica zaredom sigurno je dragulj koji će krasiti krunu Leicestera kada osvoji naslov prvaka Premier League. A naslov najboljeg nogometaša nije samo odraz ove fantastične sezone nego priznanje za izvanredno putovanje od manjih ligaških natjecanja do međunarodne razine", rekao je predsjedavatelj FWA Andy Dunn.
Sjajni 29-godišnji nogometaš, koji je osvojio 36 posto glasova, prvi je Englez koji je dobio ovu nagradu nakon Scotta Parkera kojem je to uspjelo 2011. i prvi igrač Leicestera od 1948. kada se nagrada počela dodjeljivati.
 

Lisice imaju osam bodova više od Tottenhama, koji večeras mora pobijediti Chelsea na Stamford Bridgeu, inače će momčad s King Power stadiona osvojiti senzacionalni naslov prvaka Engleske.

Pročitajte više