Novo Dinamovo pojačanje Ibanez: Jednog bih dana htio zaigrati za hrvatsku reprezentaciju

EZEKIEL LUIS IBANEZ mlado argentinsko pojačanje Dinama svoj će dvadeseti rođendan za nekoliko dana proslaviti u Zagrebu. O hrvatskoj metropoli, kao i općenito o zemlji ne zna previše, no kaže kako je na internetu vidio fotografije i pročitao neke osnovne informacije. U intervjuu za Jutarnji list izrazio je zadovoljstvo prelaskom u redove hrvatskog prvaka, ali je priznao da je i sam pomalo iznenađen konačnim raspletom.

"Moram priznati da sam malo iznenađen raspletom te cijele situacije oko transfera. Do prije dva mjeseca borio sam se za mjesto u momčadi Boce, a sada sam igrač Dinama. No to je sudbina nogometaša. Kada sam čuo da me klub iz Zagreba želi dovesti u svoje redove, shvatio sam da ne smijem propustiti tu priliku."

"Cijela obitelj ovisi o meni"

Kao jedan od glavnih razloga odlaska u tako daleku sredinu Ibanez navodi osiguravanje svoje egzistencije, kao i egzistencije cijele obitelji koja ovisi gotovo isključivo o njemu.

"Iako sam oklijevao s pristankom, shvatio sam da odlazak u Dinamo znači i bolju budućnost za moju obitelj. Oni ovise o meni i zato nisam imao pravo to propustiti. Gledao sam malo preko interneta fotografije grada i kluba. Vidio sam da se na internetskim portalima moje ime spominje u kontekstu Boce i to me čini iznimno ponosnim."

"Čim stignem, bacam se na učenje jezika"

Problem bi mu mogla biti jezična barijera, pošto ovaj mladi bočni igrač ne govori niti jedan drugi jezik osim španjolskog. Ipak, situaciju će olakšavati činjenica da će svlačionicu u Zagrebu dijeliti sa još jednim novopridošlim nogometašem, Suarezom.

"Čim stignem, bacam se na učenje jezika kako bi lakše mogao komunicirati sa suigračima i trenerom. To što ću pokraj sebe imati sunarodnjaka, čini me iznimno sretnim. Lakše ćemo se prilagoditi životu daleko od Argentine."

"Prihvatio bih hrvatsko državljanstvo jednog dana"
 
Iako o zemlji ne zna previše, dobro su mu poznati uspjesi hrvatske reprezentacije, a o Dinamu je čuo kako se radi o najboljem klubu u zemlji.

"Znam da Hrvatska ima uspješnu nogometnu reprezentaciju koja redovito nastupa na velikim natjecanjima. A za Dinamo sam čuo da je najbolja momčad u Hrvatskoj koja je svake godine na europskim natjecanjima. Prema tome, zaključujem da je prisutan pobjednički mentalitet u momčadi. Na to sam naviknut jer dolazim iz sličnog kluba. Na meni je da se nametnem i siguran sam da ću uspjeti u tome."

Ideja da bi jednog dana mogao nastupiti i u hrvatskom nacionalnom dresu, nije mu strana. Dapače, kaže kako bi se rado odazvao za razliku od njegovog bivšeg suigrača Daniela Biloša.

"Kada bi se pojavila takva opcija, ne bih previše razmišljao. Malo je igrača koji imaju mogućnost nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a s Hrvatskom bi ta prilika stigla vrlo brzo. No svjestan sam da moram puno raditi i biti puno bolji od domaćih nogometaša da bih uopće došao u obzir. Ponavljam, ako se s vremenom pojavi ta opcija, igrao bih za Hrvatsku."

M.P.
Foto: Bocajuniors.com

Pročitajte više