Esport

Novo pojačanje Juventusa su tri profesionalna PES igrača

Foto: Juventus

JUVENTUS je i službeno zaplivao esport vodama dovođenjem tri profesionalna igrača eFootball PES-a 2020 koji će sudjelovati u natjecanjima eFootball.Pro i eSeria A TIM. 

Esport ekipu Juventusa čine dvostruki svjetski prvak Ettore Giannuzzi, koji je najbolji igrač PES-a bio 2011. i 2018., a osvojio je i WESG Olympic te World COOP, te Luca Tubelli i Renzo Lodeserto. PES je logičan izbor za Staru damu koja od ove godine ima ekskluzivni ugovor s Konamijem zbog čega klub nije uključen u druge nogometne igre poput FIFA-e 20 i Football Managera 2020. Timom će upravljati Astralis Group, esport kompanija koja u svom portfoliju već ima timove kao što su Origen i Astralis.

"Ulazak u esport u partnerstvu s Konamijem omogućava nam da se predstavimo novoj i velikoj publici i dokaz je da evolucije Juventusa u zabavnoj industriji", izjavio je Giorgio Ricci, Chief Revenue Officer kluba. 

Juventus će tako biti jedan od 10 timova koji će se od 14. prosinca do 18. travnja natjecati u eFootball.Prou, službenom natjecanju u organizaciji Konamija, u kojemu ćemo između ostalih moći pratiti i esport ekipu Barcelone. Ipak, bez obzira na sve napore Konamija za razvoj Pro Evolution Soccer esporta, FIFA esport i dalje ima bolji i razrađeniji sustav te je puno popularniji. 

Pročitajte više