Novosti iz HNL-a (2)

HAJDUK se trenutno nalazi na pripremama u Sloveniji, a trener Katalinić je u velikoj brizi jer još uvijek nije poznato na koji igrački kadar će moći računati kada počne prvenstvo. Neretljak je sve bliže prelasku u Austriju iz Beča, dok se za Vejića zainteresirao Bayer iz Leverkusena.

Brazilac Matos i Makedonac Talevski vjerojatno neće nastaviti karijeru u Hajduku jer Ivan Katalinić nije zadovoljan mogućnostima koje su oni pružili. Danas poslijepodne u Split bi trebao sletjeti Urugvajac Munoz, a spominje se i dolazak 26-godišnjeg Ivice Franciškovića, nekadašnjeg mladog reprezentativca SiCG.

Kamen Ingrad sprema se za nastup u drugom kolu Intertoto kupa u kojem će im protivnik biti moskovski Spartak. Kako Mario Galinović karijeru neće nastaviti u Velikoj za novog vratara doveden je Silvije Čavlina, dosadašnji član zaprešićkog Intera.

NK Zagreb trenutno se nalazi na pripremama, a većina igrača koja je u momčadi nastupala prošle sezone je pronašla nove sredine, dok je nekoliko igrača prestalo aktivno igrati nogomet. Od pojačanja je u Zagreb došao napadač Rajko Vidović (prošle sezone nastupao za Rijeku) i na pripremama se pokazao kao vrhunska akvizicija Zagrebove uprave. Osim njega, momčadi se priključio i Ukrajinac Sergej Jakirović.

Pula 1856 pojačala se mladim Dinamovcima, Oraščaninom i Parlovom. Oraščanin je proteklu sezonu nastupao u Hrvatskom Dragovoljcu, dok je Parlov nastupao za Dinamo u Ligi mladih. Njih dvojica bi u Puli trebali ostati jednu sezonu.

V.P.

Pročitajte više