Nowitzkom dopušteno da igra za Njemačku

Ponajboljem košarkašu svijeta Dirku Nowitzkom Dallas Mavericksi dopustili su da nastupi na predstojećem Eurobasketu u Španjolskoj...

Nowitzki će se njemačkoj reprezentaciji priključiti sljedeći utorak, što znači da će propustiti naredne dvije prijateljske utakmice, protiv Austrije u petak, odnosno, protiv Slovačke u subotu.

Nowitzki trenutno trenira u domovini sa svojim mentorom Holgerom Geschwindnerom te ne brine što je propustio dobar dio priprema: "Nastupit ću na sedam pripremnih utakmica, što je sasvim dovoljan broj. Uostalom, s nekim suigračima igram već desetak godina. Neće biti problema s prilagodbom momčadi", napomenuo je centar Dallasa.

Dallas je s Njemačkim košarkaškim savezom već dogovorio i eventualni nastup Nowitzkog na Olimpijskim igrama u Pekingu, što je silno razveselilo čelnike njemačke košarke.

"Uvjeren sam da ćemo se bez problema plasirati u četvrtfinale Eurobasketa. Potom je sve moguće. Štoviše, Njemačka je u mojim očima jedan od favorita za naslov", istaknuo je Nowitzki.

Dvije najboljeplasirane momčadi na Europskom prvenstvu izborit će direktan plasman na OI. Iz priče je izuzeta Španjolska, koja je kao svjetski prvak već osigurala nastup u Pekingu.    

totalsport
Foto:Afp

Pročitajte više