Nowotny: Naša mlada momčad može iznenaditi Arsenal

JENS NOWOTNY svojim dolaskom u Zagreb zaintrigirao je mnoge zle jezike koji se ovih dana hrane njegovim dosad viđenim sramežljivim izvedbama u dresu Dinama. No, njemačkog reprezentativca susret s Arsenalom vratit će u neka druga vremena i motiva sasvim sigurno ne bi smjelo nedostajati.

Slično kao i s Bayerom iz Leverkusena, Nowotny ima novu priliku da s klubom posve minornim na europskoj karti napravi senzaciju. Ili barem dobru podlogu za uzvrat na Emirates Stadiumu, inače Arsenalovoj premijeri na tom monumentalnom, 600 milijuna eura teškom zdanju.

"S Bayerom sam nekada bio u jednakoj situaciji, imali smo mladu momčad željnu igre i dokazivanja. Uspjeli smo pobijediti Arsenal te Manchester i ne vidim zašto istu stvar ne bih napravio s Dinamom. Uz pun stadion, maksimalnu koncentraciju i želju zna se dogoditi da objektivno slabija momčad prođe dalje." - kazao je Nowotny.

Prema izgovorenim riječima Dinamovca, dakle, na pomolu je senzacija. No, na nju se svakako ne isplati kladiti ako se igru hrvatskog prvaka gleda kroz dva ogleda na početku nove HNL sezone. Unatoč upisanim bodovima, trener Josip Kuže, ali i veliki broj medija nasrnuli su na obrambenu liniju. No, Nowotny iskustvo osim na terenu može iskazati i kroz razgovor novinarima. Stoga, u manirama profesionalca, poroznu igru protiv Šibenika pripisuje velikom uzbuđenju koje vlada uoči euro premijere.

"Sigurno da je cijela momčad od trenutka kada smo izvukli Arsenal počela razmišljati samo o te dvije utakmice. Moralo se malo odraziti. Koncentracija nesvjesno popusti, vidjeli ste najbolje u zadnjoj utakmici." - konstatira Nowotny.

"Zbog toga tvrdim da će u susretu protiv Arsenala disciplina biti najvažnija." - dodao je.

No, kolika je šansa da će u utorak na Maksimir istrčati mobiliziranija momčad od one koja je Šibeniku pet dana uoči velike utakmice poklonila čak tri pogotka?

"Kod svakog igrača postoji prostor za napredak i ispravak pogrešaka. Po mom dosadašnjem iskustvu slobodan sam reći da unatoč slaboj igri u prvenstvu momčad u europskim utakmicama izgleda drugačije, snažnije. Ne sumnjam u našu discipliniranost protiv Arsenala, svi će dati sve od sebe." - nadovezao se Nowotny.

"Nije nemoguće niti sačuvati praznu mrežu. Naša mlada i dobra momčad zaista ima šanse za dobar rezultat, vidim negdje tu mogućnost. Po broju ljudi koji pohode naše press konferencije može se vidjeti golem interes za utakmicu. Mi smo sve usmjerili samo na Arsenal o čemu najbolje svjedoče rezultati posljednjih utakmica što smo odigrali. Mi u svlačionici ne možemo dočekati da sve skupa krene, jedva čekamo susret i zaista se nadamo uspjehu." - zaključio je.

D.R.

Pročitajte više