Nuggetsi ostali bez glavnog dirigenta Carmela Anthonyja

NAJBOLJI pojedinac denverske momčadi pauzirat će od tri tjedna do mjesec dana zbog loma kosti u desnoj ruci.

Carmelo Anthony skupo je platio pobjedu 135:115 protiv Indiane. Zbog loma kosti u šuterskoj, desnoj ruci, neće igrati minimalno tri tjedna.

Anthony je ozljedu zadobio u trećoj četvrtini, kada ga je neoprezno u borbi za loptu po ruci zahvatio centar Pacersa Jeff Foster. Budući da je rezultat u tim trenucima bio neizvjestan, Anthony je u igri ostao sve do pred kraj posljednje četvrtine...

"Trebala nam je jako ta pobjeda. Bila je to utakmica koju nismo smjeli izgubiti", objasnio je 203 centimetra visoki All-Star igrač Denvera.

Tada nije niti znao da je slomio kost u ruci. Na specijalističkom pregledu liječnici su mu rekli da će morati pauzirati tri do četiri tjedna.

"Nadam se ipak da će proces oporavka biti znatno brži."

Anthonyju ovo neće biti prva pauza ove sezone. U prosincu je propustio tri utakmice zbog ozljede lakta. Ove sezone je prosječno postizao 21,1 koš.

"Ozljeda Anthonyja je veliki udarac za nas. On je naš najbolji igrač, opcija broj 1", komentirao je Chauncey Billups.

Denver je u posljednje četiri utakmice ostvario četiri pobjede, a ukupni učinak od 24 pobjede i 12 poraza predstavlja izjednačenje najboljeg ulaska u sezonu ove momčadi. Isto su ostvarili u sezoni 1976./77.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više