O Modrićevim igrama u Engleskoj se i danas piše: "Rijetko viđen talent prije, ali i kasnije"

Foto: Getty Images / Guliver Image

LUKA MODRIĆ igrao je za Tottenham od 2008. do 2012. godine, prije nego je otišao u Real Madrid za 35,1 milijun eura. Hrvatski veznjak odigrao je 160 utakmica za londonski klub, te zabio 17 golova, uz 27 asistencija.

Njegovi sjajni nastupi i dan danas se spominju na Otoku, a medij Four Four Two napravio je listu 100 najboljih nogometaša koji su igrali u Premier ligi, na kojoj 48. mjesto drži upravo Modrić.  

"Ljudi olako zaboravljaju na to što je Luka morao proći u prilagodbi na igranje u Engleskoj. Bio je već popularan zbog svojih igara za Hrvatsku, no patio je na fizičkoj razini. Juande Ramos je tada forsirao igru koja i nije najbolje odgovarala Modriću, no Hrvat se nije predavao. U trenutku kada je fizički ojačao stigao je i Harry Redknapp koji je preferirao napadački nogomet", piše Four Four Two.
 

 
Jednostavno, Englezi nisu vidjeli tako rijetki talent ni prije, ali ni poslije Modrićevog odlaska.
 
"Luka je briljirao u takvim postavama s ogromnim tehničkim potencijalom, a takav talent rijetko je viđen prije njegovog dolaska, ali i nakon odlaska. Do svoje posljednje godine u Engleskoj je dosta ojačao, no nikada do razine koja bi ugrozila njegovu tehniku. Prodaja Realu slomila je mnoga srca, a iako mnogi pamte njegovo forsiranje transfera u Real, Modrić je itekako cijenjen i sigurno je jedan od najboljih igrača koji su ikada nosili dres Tottenhama", zaključuje medij.
 

Pročitajte više