TRANSFERI

Oba Manchestera u lovu na Olma

Foto: Gulliver / Getty Images

DANI OLMO, najbolji i najskuplji igrač Dinama, odlazi iz kluba. Pitanje je samo hoće li to napraviti u predstojećem zimskom prijelaznom roku ili pak na ljeto.

"Ljetos je bilo idealno vrijeme za sljedeći korak. Na kraju se nije dogodilo i rekao sam već da sam bio podjednako sretan i tužan. Sretan jer sam igrao Ligu prvaka s Dinamom, ali moj ciklus u Hrvatskoj sada je završio. Želim napraviti novi korak u karijeri i nastaviti se razvijati", izjavio je nedavno nogometaš koji je u 22 nastupa za Dinamo ove sezone zabio osam golova uz sedam asistencija.

Ranije se njegov otac javno pobunio da Dinamo previše traži za Danija jer "nitko nije lud toliko platiti za nekog igrača iz HNL-a".

Možda su toliko "ludi" mančesterski velikani United i City. Manchester Evening News piše da gradski rivali kreću u derbi i na tržištu i to za sjajnog i mladog (21) Dinamovog Katalonca. 

Olmo se Cityju i Guardioli predstavio sjajnim golom kojeg je prvaku Engleske zabio u zadnjem kolu Lige prvaka, a nakon utakmice ga je hvalio najbolji trener na svijetu.

"Rekao sam i nakon prve utakmice s Dinamom da je Olmo za mene nevjerojatno iznenađenje. Po svemu se vidi da je proizvod glasovite Barcine akademije i vrlo brzo igrat će u nekom od najvećih klubova."

Olmo je iz La Masije došao u Dinamo u ljeto 2014. kao 15-godišnjak.

Pročitajte više