Obama: Glasajte za Chicago za domaćina OI 2016

AMERIČKI predsjednik Barrack Obama, kao i prva dama SAD-a Michelle, odradili su u petak prvi inauguralne govore u Kopenhagenu predstavljajući kandidaturu Chicaga za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Pred poslanicima u kongresu Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC) od gradova kandidata prvi je predstavljen Chicago. Po redu zatim slijede Tokijo, Rio de Janeiro pa Madrid.

"Mi smo vizionari koji ne rade površne planove. Pozivam vas da glasate za Chicago. Učinite li to, krenemo li tom stazom zajedno, obećavam vam da će Chicago i Sjedinjene Američke Države ljeta 2016. godine svijet učiniti ponosnim", kazao je rječiti predsjednik SAD-a u svom govoru, kako je rekao, izravno iz srca.

"Obzirom na vlastito porijeklo, nikad nisam osjećao korijenje. U Chicagu sam napokon pronašao vlastiti dom. Chicago je mjesto na kojem težimo slaviti ono što nas razlikuje kao što činimo s onim što nam je zajedničko. Chicago je mjesto u kojemu se naša ujedinjenost izražava u šarolikoj paleti."

"Chicago je grad poznat po organizaciji Svjetskog sajma otprije stotinu godina, grad koji je imao čast biti domaćinom Svjetskoga nogometnog prvenstva 1994. godine. Mi znamo organizirati svjetske smotre", zaključio je.

Pročitajte više