Obistinila se Budanova najava: Parma otpustila trenera!

ONO što je jučer u razgovoru za Index najavio hrvatski reprezentativac Igor Budan, danas se i obistinilo. Domenico Di Carlo više nije trener nogometaša Parme, objavljeno je na službenim internet stranicama kluba.

"Gospodin Di Carlo u ponedjeljak je razriješen dužnosti",  stajalo je u kratkoj poruci.

Momčad Parme jučer je izgubila na svom Enniju Tardiniju 2:1 od Sampdorije i pala na četvrto mjesto odostraga. Ne tako davno velika europska momčad ima isti broj (25) bodova kao i 18-plasirani Empoli, koji predvodi ljestvicu od tri najveća kandidata za ispadanje.

Budan, koji je jučer gotovo preokrenuo utakmicu postigavši gol za Index je prokomentirao stanje u klubu.

"Sigurno da nisu planovi kao što su trebali biti. Kvalitete ima, ali se tijekom sezone bacilo desetak bodova u vjetar i ti bodovi sada nedostaju. Nađeš se u nezavidnoj situaciji kada si dozvolio da ti bodovi izmaknu iz ruku. Italija je takva, neugodna liga u kojoj na koncu prvenstva narastu tenzije i pritisak. Nije lako izaći iz takve situacije", te je još sinoć najavio promjenu trenera Di Carla.

"Mislim da će doći do promjene trenera, to ćemo sutra vidjeti. Puno je klubova s malom razlikom bodova, tako da mislim da situacija nije tako tragična, ali nije niti savršena. Oko 40 bodova je potrebno za opstanak i u naredne 3  ključne utakmice ćemo vidjeti gdje smo", rekao je Budan.

Prema informacijama kojima barataju talijanski mediji, momčad bi do kraja sezone mogli preuzeti poznati treneri - Nevio Scala ili Alberto Zaccheroni. Scala je već vodio klub od 1990. do 1997. godine.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više