Objava Engleza od 50 tisuća lajkova: Alen Halilović je "original gangster"

Foto: Profimedia

ALEN HALILOVIĆ, 27-godišnji ofenzivni veznjak i svojevremeno najveći talent hrvatskog nogometa, igra sjajnu sezonu u nizozemskoj prvoj ligi. Tamo je za Fortunu Sittard upisao 24 ligaška nastupa, u kojima je zabio četiri gola i podijelio dvije asistencije, što mu je već sad statistički najbolja sezona od 2015./16., kada je u dresu Sporting Gijona imao tri gola i pet asistencija. No to je bio učinak na kraju španjolskog prvenstva pa ga ove sezone ima šansu prestići i odigrati sezonu života.

Popularna stranica PeakSanti na Twitteru posvećena je nogometu i Arsenalu, a u objavi koju je lajkalo skoro 50 tisuća ljudi spomenula je baš Halilovića. Usporedno je stavila sliku njega i Martina Odegaarda, superzvijezde Arsenala, uz natpis: Ovo su OG [original gangster, izraz koji se često koristi za jedinstvene i old skul ljude] wonderkidovi. Jednostavno ste ih morali vidjeti." Objavu možete vidjeti OVDJE.

Jasno, referiraju se na činjenicu da se svojedobrno radilo o dva najveća talenta svjetskog nogometa. Koliko je Halilović bio talentiran i poznat kao tinejdžer svjedoči i činjenica da ga je Barcelona sada već davne 2014. kupila za pet milijuna eura kao klinca koji iza sebe nije imao cijelu sezonu ozbiljnog seniorskog nogometa.

Par godina kasnije vladala je još veća histerija velikana za Odegaardom, ali njegova karijera je ipak bila uspješnija te je, uz Erlinga Haalanda, najbolji norveški igrač i jedna od ključnih karika sjajnog Arsenala.

Pročitajte više