DINAMO

Zoran Mamić je potpisao ugovor s Dinamom do 2023. godine. U njemu je aneks

Foto: Pixsell

ZORAN MAMIĆ je ovog tjedna preuzeo mjesto prvog trenera momčadi Dinama nakon što je Igor Jovićević dobio otkaz. 

Mamić mlađi, koji je zajedno s bratom Zdravkom nepravomoćno osuđen za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz kluba, trebao bi biti prijelazno rješenje dok klub ne nađe novog stalnog trenera.

On će gotovo sigurno biti Matjaž Kek s kojim je Dinamo već stupio u kontakt i oko čijeg imenovanja su ostale još samo neke sitnice koje bi se trebale riješiti ovih dana.

Tako će Mamić voditi momčad u preostale tri utakmice HNL-a, uključujući i nedjeljni derbi s Hajdukom, a onda bi trebao prepustiti mjesto novom treneru. Mamić je, kako smo ranije pisali, potpisao aneks ugovora s Dinamom u kojem je zadnjih godinu dana radio kao sportski direktor.

No u današnjem izdanju glasnika Zagrebačkog nogometnog saveza stoji da su danas, 9. srpnja, GNK Dinamo i Zoran Mamić potpisali ugovor o profesionalnom treniranju do 30. lipnja 2023. godine, odnosno na tri godine.

Ista informacija može se naći u HNS-ovu sustavu "Comet" koji se koristi za registraciju igrača i djelatnika u hrvatskom nogometu i u kojem također stoji da Zoran Mamić ima ugovor o profesionalnom treniranju u Dinamu do kraja lipnja 2023. godine.

Dinamo nam odgovorio

Zašto Mamić, koji bi trebao voditi momčad u samo tri sljedeće utakmice, ima ugovor do 2023. godine, pitali smo Dinamo čiji odgovor prenosimo u cijelosti:

"Slijedom vašeg upita obavještavamo vas kako nije točna informacija da je sportski direktor Zoran Mamić potpisao novi ugovor s GNK Dinamom za posao glavnog trenera s rokom trajanja do 30. lipnja 2023.

Naime, gospodin Zoran Mamić ima potpisan ugovor s GNK Dinamo za posao sportskog direktora kluba, a slijedom odluke Uprave kluba da do kraja aktualne sezone bude trener prve momčadi, dana 7. srpnja 2020. zaključen je aneks ugovora o tome da će Zoran Mamić uz osnovni posao sportskog direktora obavljati i posao trenera prve momčadi u razdoblju od potpisivanja aneksa pa do završetka natjecanja u Prve HNL 2019/2020., odnosno do 30. srpnja 2020. godine. 

Navedenu formalnu pretpostavku bilo je potrebno učiniti u svrhu ishođenja licence koja je obavezna za svakog glavnog trenera momčadi HNL-a", stoji u priopćenju.

Prema pravilniku HNS-a, klub koji nema sportskog direktora ne može ishoditi licencu za glavnog trenera. Dinamo je imao opciju raskidanja ugovora za sportskog direktora sa Zoranom Mamićem i potpisivanja novog kao trenera prve momčadi, ali onda ne bi mogao dobiti licencu jer nema sportskog direktora. Morao bi ga naći, a čitava procedura trajala bi predugo.

 

Pročitajte više