hrvatski nogometaši

Objavljene plaće nogometaša Chelseaja. Evo koliko zarađuje Mateo Kovačić

Foto: Epa

VEČERAS od 21 sat prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka igraju Atletico i Chelsea. Na dan utakmice koja bi mogla odrediti sezonu londonskog kluba The Sun je objavio plaće igrača Chelseaja.

Klub sa Stamford Bridgea ne igra najuvjerljivije i tek je peti u Premiershipu s čak 16 bodova zaostatka za vodećim Cityjem.

The Sun je objavio primanja igrača Chelseaja kako bi potencirao dvije velike transferne pogreške kluba. Naime, uvjerljivo dva najplaćenija igrača su Kai Havertz i Timo Werner, igrači koji su ljetos stigli u London kao velika pojačanja, no pokazali su se promašajima.

Kai Havertz je iz Leverkusena stigao na Stamford Bridge u transferu teškom 71 milijun funti, a njemački veznjak tjedno zarađuje 310 tisuća funti, odnosno, godišnje čak 16.2 milijuna. Očekivanja su bila golema, ali Havertz je ove sezone zabio samo jedan gol u 18 nastupa. Drugi najbolje plaćeni igrač Chelseaja je Werner, koji tjedno prima 270 tisuća funti, odnosno godišnje 14 milijuna. Werner je iz Leipziga stigao s reputacijom stroja za golove, ali je u 21 utakmici uspio samo pet puta matirati protivničkog vratara. Premalo za uloženi novac.

Sljedeći na listi najplaćenijih na Stamford Bridgeu su lijevi nek Ben Chilwell (190.000 funti tjedno), krilni napadač Christian Pulisic (158.000 funti), rezervni vratar Kepa Arrizabalaga (150.000 funti), kapetan Cesar Azpilicueta (145.000 funti) i veznjak N'Golo Kante (144.000 funti).

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, inače jedan od najboljih igrača Chelseaja ove sezone, tek je 14. po visini primanja. Tjedno zarađuje 100 tisuća funti, a godišnje 5.2 milijuna.

Pročitajte više