LIGE PETICE

Objavljeno kad se igra El Clasico. Navijači Barcelone i Reala poludjeli

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

LA LIGA je objavila termin održavanja prvog El Clasica ove sezone. To je izazvalo ogorčenje navijača dva najveća španjolska kluba, ali i ljubitelja nogometa općenito.

Naime, Javier Tebas, predsjednik La Lige, otkrio je da će se superderbi Barcelone i Reala na Camp Nouu u 10. kolu Primere igrati u nedjelju 24. listopada u 16:15.

Naravno, to je potpuno neprikladan termin za najatraktivniji prvenstveni derbi na svijetu, ali organizatori španjolskog prvenstva pri tome najviše brinu za jedan dio svijeta.

Točnije, za Aziju. Barcelona i Real neće igrati u večernjem, elitnom terminu za Španjolsku kako bi ugodili gledateljima s tržišta koje najviše plaća televizijska prava. Tako da će Španjolska svoj najveći derbi gledati po danjem svjetlu, a Azija pod reflektorima. U istom terminu se igrao i El Clasico u Barceloni prošle sezone. 

Ovo će biti prvi El Clasico s gledateljima na tribinama još od 1. ožujka 2020. kada su Real i Barcelona igrali pred punim Santiago Bernabeuom.

Prošle sezone Real je pobijedio Barcelonu u oba najveća derbija pred praznim stadionima. U Barceloni je slavio 3:1 golovima Valverdea, Ramosa i Modrića, dok je za domaćine zabio Fati, a u Madridu je trijumfirao s 2:1. Strijelci su za pobjednike bili Benzema i Kroos, a za poražene Mingueza. 

Inače, Real je u La Ligi neporažen u El Clasicu još od sezone 2018./2019. kada je jedini gol na utakmici za pobjedu Barcelone postigao Ivan Rakitić. 

Pročitajte više