Oblak se nadvio nad Neuerom i Buffonom

Foto: Getty Images / Guliver Image

ATLETICO MADRID ima najbolju obranu u španjolskim i europskim nogometnim okvirima ove sezone. Momčad Diega Simeonea primila je tek 20 golova na 41. utakmici u svim natjecanjima, za što je uz izvrsne braniče zaslužan i fantastični vratar Jan Oblak.

Samo je čuveni Zamora ispred "zmaja"
 
Vrsni 23-godišnji Slovenac je u Primeri svladan svega 12 puta, što je postotak od 0,45 primljenih golova po utakmici, dok je u 14 susreta sačuvao vlastitu mrežu.
 
Unatoč tome što legendarni Ricardo Zamora drži rekord (0,40 primljenih pogodaka), nitko prije u Primeri nije ovako zacementirao obranu kao što to radi maestralni Oblak.
Neuer i Buffon mu gledaju mu u leđa
 
Oblak je s 12 primljenih golova najbolji vratar europskih natjecanja, ispred Manuela Neuera iz Bayerna (13) i Gianluigija Buffona iz Juventusa (14). Njemački vratar je odigrao 24, a Talijan 26, a Slovenac najviše - 27 utakmica.
 
Također, svega jedan gol primio je vratar iz Škofja Loka u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima, a do sada je imao preko 60 obrana za Atletico.
 
Atletico ga se želio odreći
 
Zanimljiv je Oblakov put prema zvijezdama. Karijeru je započeo u Olimpiji. Nakon toga je 2010. preselio u Benficu, a 16. srpnja 2014. godine postao član Atletica za 16 milijuna eura. Unatoč tome što je izdvojio veliki novac španjolski klub ga se ubrzo nakon toga želio odreći. Simeone na koncu nije prepoznao silan potencijal, pa ga je ponudio natrag na posudbu. Međutim, Benfica je odbila takav scenarij, što je Oblaka očigledno motiviralo da pokaže što zna i ispiše povijest.
 
Oblak trenutačno vrijedi 25 milijuna eura, a ima važeći ugovor s Atleticom do ljeta 2021. godine. 

Pročitajte više